Home Politics / Sports / Various

Σπανακόρυζο με καστανό ρύζι και 3χρωμη κινόα

Μια απλή συνταγή με όμως τόσο υπέροχη γεύση. Σπανακόρυζο με καστανό ρύζι και 3χρωμη κινόα!!!

Υλικά:

• 1/2 κιλό σπανάκι, πλυμένο, καθαρισμένο και χοντροκομμένο
• 50 ml ελαιόλαδο
• 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
• 1 ξερό μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 1 πράσο, το λευκό μέρος, ψιλοκομμένο
• 1/2 φινόκιο, ψιλοκομμένο
• 180 γρ. κινόα, πλυμένη και σουρωμένη
• 1/2 φλυτζ.τσαγιού ρύζι καστανό
• 150 ml νερό
• 1/2 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
• 1/2 ματσάκι μάραθο, ψιλοκομμένο
• 50 ml χυμός λεμονιού
• 1 ντομάτα γρέσκια ψιλοκομμένη χωρίς την φλούδα
• 2 καροτάκια
• Αλάτι , φρεσκοτριμμένο πιπέρι, κουρκουμά, τζιντζερ

Εκτέλεση:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια (ξερά και φρέσκα), το πράσο και το φινόκιο, ανακατεύοντας συνεχώς για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το σπανάκι και αλατίζουμε. Ανακατεύουμε μέχρι να βγάλει τα υγρά του και να μαραθεί. Προσθέτουμε την κινόα, το ρύζι, τα καρότα και το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 20′. Προσθέτουμε τον άνηθο και τον μάραθο και σιγοβράζουμε για ακόμη 5′. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε σύμφωνα με τα γούστα μας.

Διαβάστε αυτή και άλλες συνταγές στο Μαμαδο μαγειρέματα

more posts vipnews
More Politics / Sports / Various
Search