Η σημερινή συνταγή είναι σίγουρο ότι θα σας ενθουσιάσει. Σουτζουκάκια στον φούρνο με χυλοπίτες χωριάτικες.
Υλικά:
• 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
• 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
• 1 μέτριο κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
• 1 αυγό
• 1 ντομάτα
• Λίγο ξύδι
• 80γρ. (περίπου 4 φέτες) ψωμί
• 1 ½ φλ. κόκκινο κρασί
• 1 κουταλιά κύμινο αλεσμένο
• 1 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
• ¼ κουταλάκι πιπέρι καγιέν
• αλάτι
• ½ περίπου φλ. ελαιόλαδο (για να τα αλείψετε)
Για την σάλτσα:
• 1 κιλό τριμμένες ντομάτες
• 1 κουταλιά πάστα ντομάτας
• ¼ φλ. ελαιόλαδο
• 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
• 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 1 κουταλάκι κύμινο
• Λίγη ζάχαρη
• ½ κουταλάκι μαύρο πιπέρι
• αλάτι
Εκτέλεση:
Βάζετε το ψωμί σε ένα μπολ να φουσκώσει σε ½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τον κιμά, τα σκόρδα, το κρεμμύδι, κύμινο,ντομάτα,αυγό,ξύδι, μαύρο πιπέρι, πιπέρι καγιέν και αλάτι. Προσθέτετε το ψωμί μαζί με το κρασί που το φουσκώσατε. Ανακατεύετε καλά το μίγμα με τα χέρια σας, μέχρι να ζυμωθεί καλά και τα υλικά να αναμιχθούν. Καλύπτετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και αφήνετε το μίγμα να σταθεί για τουλάχιστον μια ώρα. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Πλάθετε τα σουτζουκάκια σε σχήμα οβάλ. Τα βάζετε σε ταψί φούρνου στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Με ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής αλείφετε τα σουτζουκάκια με το ελαιόλαδο. Ψήνετε στο φούρνο για 15 λεπτά. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε τη σάλτσα ντομάτας. Βάζετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε μέσα τα σκόρδα και το κρεμμύδι. Σοτάρετε για λίγο, μέχρι να μαλακώσουν και να ψηθούν. Προσθέτετε τις τριμμένες ντομάτες, την πάστα ντομάτας, το κύμινο, πιπέρι και αλάτι και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε τη σάλτσα ξεσκέπαστη να σιγοβράσει και να δέσει. Βγάζετε τα σουτζουκάκια από το φούρνο και τα βάζετε προσεκτικά στη σάλτσα ντομάτας. Αφήνετε το φαγητό να σιγοψηθεί για ακόμη 30 λεπτά. Σερβίρετε με χυλοπίτες!!
Αυτή κι άλλες συνταγές στο Μαμαδο μπερδέματα