Δρομολογείται πλέον η έκδοση νέων ταυτοτήτων, η οποία έπειτα από απανωτές καθυστερήσεις, όλα δείχνουν ότι θα είναι έτοιμη στα τέλη του 2021.
Τις σχετικές ανακοινώσεις έκανε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος μιλώντας στο συνέδριο «Βιομηχανία 4.0 – Η ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί», ανέφερε επίσης ότι από το πρώτο εξάμηνο του 2020 θα ξεκινήσει και η λειτουργία της ενιαίας ψηφιακής πύλης του κράτους για τους πολίτες.
Όσον αφορά στις νέες ταυτότητες, σύμφωνα με πληροφορίες, θα μοιάζουν σε αυτές που χρησιμοποιούν στην Εσθονία, τα οποία εξ όψεως μοιάζουν με τα ισχύοντα -ελληνικά- διπλώματα οδήγησης. Οι νέες ταυτότητες θα φέρουν μια έγχρωμη φωτογραφία και δυο αριθμούς, ένας εκ των οποίων θα είναι «μοναδικός». Στις νέες ταυτότητες, θα περιλαμβάνονται επίσης στοιχεία όπως είναι ο ΑΦΜ και ο ΑΜΚΑ, ενώ θα υπάρχει και ένα υπερτσίπ το οποίο θα λειτουργεί ως εργαλείο πιστοποίησης και ταυτοποίησης των στοιχείων του κατόχου.