Καλή Σαρακοστή με ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ!!!
ΥΛΙΚΑ:
• 50 γρ. πετιμέζι
• 100 γρ. νερό
• 75 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
• 1 πρέζα αλάτι
• 25 γρ. ελαιόλαδο
• 100 γρ. σπορέλαιο
• 1 κ.γ. κανέλα
• ¼ κ.γ. γαρίφαλο
• 15 γρ. κονιάκ
• 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
• ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
• Σε ένα μπολ βάζουμε το πετιμέζι, το νερό και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
• Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, το ελαιόλαδο, το σπορέλαιο, την κανέλα, το γαρίφαλο, το κονιάκ και ανακατεύουμε.
• Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
• Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στο μπολ με τα στερεά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να δέσει το μείγμα. Δεν θέλουμε να ανακατέψουμε πολύ.
• Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 κομμάτια. Πλάθουμε το κάθε κομμάτι σε κορδόνι 10 εκ. και ενώνουμε τις άκρες για να σχηματίσουμε τα μουστοκούλουρα.
• Μεταφέρουμε σε ταψάκι και ψήνουμε για 20-30 λεπτά.
Δείτε αυτή και άλλες υπέροχες συνταγές στο: Μαμαδο μπερδέματα