Home Media

Σοκ: Κόπηκε το Mega από το διαγωνισμό για τις άδειες

H πρώτη μεγάλη απώλεια στην κούρσα των αδειοδοτήσεων με πιθανές δυσάρεστες συνέπειες για τους εργαζομένους του, σημειώθηκε με το κόψιμο του Mega.

 

Το κανάλι που εκπέμπει ανελλιπώς από το 1989 και απασχολεί περίπου 400 εργαζομένους, τέθηκε εκτός διεκδίκησης τηλεοπτικής άδειας καθώς ο φάκελός που κατέθεσε η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. δεν κρίθηκε ικανός για να συμμετάσχει στον διαγωνισμό.
Αποκλείστηκε επίσης από την συνέχεια του διαγωνισμού η εταιρεία DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED, συμφερόντων του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, καθώς και η κυπριακών συμφερόντων εταιρεία «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP) διότι δεν περιλαμβάνεται στο φάκελο συμμετοχής της, υπεύθυνη δήλωση του νόμιμου εκπροσώπου της μοναδικής μετόχου της Υποψήφιας Εταιρείας περί υπάρξεως ή μη συμφωνίας εκχώρησης δικαιωμάτων ψήφου καθώς και οι τυχόν αντίστοιχες συμβάσεις.

 

Στην επόμενη φάση περνούν το ΣΚΑΪ, το Star, ο ΑΝΤ1, ο Alpha, το Ε και οι 2 εταιρείες συμφερόντων Ιωάννη – Βλαδίμηρου Καλογρίτσα και Βαγγέλη Μαρινάκη

 

Σύμφωνα τώρα με το χρονοδιάγραμμα, οι υποψήφιες εταιρείες έχουν προθεσμία δέκα ημερών για να υποβάλλουν προδικαστικές προσφυγές (ενστάσεις), ενώ η οριστική ανακήρυξη των υποψηφίων θα ανακοινωθεί μια εβδομάδα αργότερα.

 

Εφόσον τηρηθεί το αρχικό χρονοδιάγραμμα, η δημοπρασία για την ανάδειξη των αναδόχων έχει προγραμματιστεί για την περίοδο 12-17 Αυγούστου.

more posts vipnews
More Media
Search