Το Σάββατο 25 Μαΐου, ο Γιάννης Λουκάκος παρουσιάζει τα φυλλώδη τρυφερά λαχανικά. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν το μαρούλι, η λόλα, η ρόκα, το αντίδι και πολλά άλλα…
Μαζί του οι τηλεοπτικοί μαθητές του: Αγγελική Δαλιάνη, Πέτρος Λαγούτης, Κλαούντια Μάτολα, Πηνελόπη Πλάκα και Δήμητρα Σαλτού.
Συνήθως αυτά τα λαχανικά καταναλώνονται ωμά σε σαλάτες. Έτσι, ο σεφ προτείνει φρέσκες δροσερές σαλάτες που απολαμβάνουμε ιδιαίτερα αυτή την εποχή, και ετοιμάζει σαλάτα νισουάζ με γαρίδες.
Οι μαθητές του Dr. Cook , με τη σειρά τους, φτιάχνουν σαλάτα ρόκα με φράουλες, καραμελωμένα καρύδια και βινεγκρέτ φράουλα, καθώς και σαλάτα με στήθος κοτόπουλο σοτέ, σάλτσα τυριού και τραγανά κρουτόν.
Το μάθημα ολοκληρώνεται με ένα νόστιμο γλυκό του σεφ: crème brûlée με βανίλια.
Σάββατο 25 Μαΐου στις 21:15 στο Mega.