Home Media

Παύλος Χαϊκάλης: “Η εργοδοτική τάξη μας βλέπει ως νούμερα”

Αποστάσεις από τις μετρήσεις που καθορίζουν την επιτυχία των σειρών στην τηλεόραση, πήρε ο Παύλος Χαϊκάλης, αμφισβητώντας εμμέσως το όλο σύστημα. Εξέφρασε επίσης τον προβληματισμό του για την αιφνιδιαστική ματαίωση των γυρισμάτων του “50-50”, ενώ αναφέρθηκε και στον 21χρονο γιο του με τον οποίο αποκάλυψε, έχει πολύ καλή σχέση.

Ο Παύλος Χαϊκάλης εμφανίστηκε στην εκπομπή “Μες στην καλή χαρά” και όπως συνηθίζει στις συνεντεύξεις του, μίλησε με ειλικρίνεια για την καριέρα του, την κατάσταση στον επαγγελματικό του χώρο αλλά και στην Ελλάδα.

Εμφανίστηκε απαισιόδοξος για την κατάσταση των πολιτιστικών δρώμενων στη χώρα και ιδιαίτερα τον κινηματογράφο στον οποίο όπως είπε, δεν βλέπει να γυρίζονται θέματα που αφορούν τους ανθρώπους και ανταποκρίνονται στα θέματα των καιρών μας. Ενώ για τη θέση των ηθοποιών στη σημερινή κοινωνία ανέφερε πως
«παλιά το όνομα του ηθοποιού ήταν το εχέγγυο για να πάει ο κόσμος να περάσει καλά» για να προσθέσει ότι ο καλλιτέχνης καλλιεργεί την αισθητική του κοινού.

Επικριτικός εμφανίστηκε ως προς τον τρόπο που κρίνονται σήμερα τα σήριαλ και κυρίως για το ρόλο που παίζουν οι μετρήσεις στην πορεία τους στην τηλεόραση: «Δεν είναι το ζητούμενο να πει καλά λόγια η ΑGB. Παλιά πώς βλέπαμε ότι πάει καλά μια σειρά; Έβγαινες στον δρόμο και σου έλεγε ο κόσμος “σε είδαμε”. Και από την άλλη άμα έχεις κάνεις και δυο δουλειές καλές, τι θα πει η AGB;». Και ως παράδειγμα ανέφερε μια μεγάλη τηλεοπτική επιτυχία «Το Νησί», για το οποίο όπως ανέφερε, οι διαφημιστές είχαν αποφανθεί ότι δεν τους είχε αρέσει.

Όπως ήταν φυσικό ρωτήθηκε και για την ξαφνική ματαίωση των γυρισμάτων του δημοφιλούς σήριαλ «50-50» για το οποίο όπως είπε αποφάσισε το κανάλι ότι οικονομικά δεν βγαίνει, ότι δεν ήταν στις οικονομικές προδιαγραφές του και το έκοψε. «Ήταν να μπούμε Δευτέρα να αρχίσουμε να κάνουμε γύρισμα την Παρασκευή, ουσιαστικά μια μέρα πριν μας ανακοινώθηκε ότι δεν θα γίνουν γυρίσματα», είπε ο Παύλος Χαϊκάλης που πάντως πρόσθεσε ότι δεν τον πείραξε τόσο πολύ για τον ίδιο. «Πιο πολύ προβληματίστηκα για τους τεχνικούς, το συνεργείο. Και εμείς άντε έχουμε το θέατρο, αυτοί οι άνθρωποι έμειναν ξεκρέμαστοι. Δεν είναι ότι τους το είπαν ένα μήνα πριν, για να ψάξουν να βρουν μια άλλη δουλειά. Ποτέ δεν πιστεύω ότι η εργοδοτική τάξη ενδιαφέρονταν πολύ ποιον έχουν απέναντί τους, βλέπουν μόνο νούμερα. Πόσο κοστίζει αυτός, τι θα μου φέρει, δεν με πάει, γεια σου. Αξίες δεν υπάρχουν πια, έχουν ισοπεδωθεί».

Ο δημοφιλής ηθοποιός ήταν όμως πρόθυμος να κάνει και πιο προσωπικές αναφορές αποκαλύπτοντας ότι δεν έχει γελάσει πολύ στη ζωή του και πως γι’ αυτό επέλεξε να κάνει το συγκεκριμένο επάγγελμα: «Ο Κώστας Καραγιάννης μου είχε πει κρίμα να μην είμαστε στο εξωτερικό να έκανα πάνω σου μια ταινία, με στοιχεία θλιμμένου κωμικού».

Μίλησε τέλος και για τον γιό του που είναι πλέον 21 χρόνων και όπως ανέφερε έχουν μια πολύ καλή σχέση και αυτό γιατί: «Δεν του είπα ποτέ ψέματα για να του κάνω τον καλό. Ήθελα να του παρουσιάζω την πραγματικότητα και όχι μια εικονική πραγματικότητα».

 

 

Παύλος Χαϊκάλης: “Η εργοδοτική τάξη μας βλέπει ως νούμερα”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

more posts vipnews
More Media
Search