Οι Νομάδες της Φωτιάς, της Ζούγκλας και των Ωκεανών αγωνίστηκαν στο επεισόδιο της Τρίτης 17 Οκτωβρίου για το έπαθλο της ασυλίας.
Οι παίκτες κλήθηκαν να περάσουν από 10 διαφορετικές δοκιμασίες, οι οποίες απαιτούσαν ισορροπία, δύναμη και αυτοσυγκέντρωση με τους αθλητές να βρίσκονται στο στοιχείο τους. Στα αγωνίσματα συμμετείχαν πέντε παίκτες από την κάθε ομάδα, λόγω του ότι η ομάδα της Ζούγκλας αποτελείται πλέον μόνο από πέντε παίκτες. Οι δοκιμασίες ήταν ατομικές και κάθε νίκη, ισοδυναμούσε με έναν πόντο. Οι αρχηγοί επέλεγαν ποιοι παίκτες θα συμμετάσχουν σε κάθε παιχνίδι, ενώ οι παίκτες που έπαιζαν σε μια δοκιμασία δε μπορούσαν να συμμετάσχουν για δεύτερη φορά στην ίδια.
Η ομάδα των Ωκεανών κατάφερε να πάρει τη νίκη και να μη βρεθεί στη δύσκολη θέση να διώξει κάποιον παίκτη, με την Ζούγκλα, η οποία τερμάτισε τρίτη, να αναγκάζεται στο σημερινό επεισόδιο της Τετάρτης 18 Οκτωβρίου να δώσει δύο υποψήφιους προς αποχώρηση. Μαζί με τη Ζούγκλα και η ομάδα της Φωτιάς θα ανακοινώσει στον Γρηγόρη Αρναούτογλου τον τρίτο υποψήφιο που θα μπει στη διαδικασία πιθανής αποχώρησης.