Χθες βράδυ (19/10) ήταν καλεσμένος ο Γιώργος Καπουτζίδης στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω». Ανθρώπινος, ειλικρινής, ξεκάθαρος και με μια κριτική ματιά για το “σήμερα’ της ελληνικής τηλεόρασης ήταν ο δημοφιλής σεναριογράφος και ηθοποιός.
Σε μια συζήτηση εφ΄όλης της ύλης μίλησε στον Νίκο Χατζηνικολάου για την επαγγελματική του πορεία, τα παιδικά του χρόνια, την λατρεία του για τον αθλητισμό και αλλά και για τη στιγμή που ανακάλυψε τον σεξουαλικό του προσανατολισμό.
«Ήμουν ένα παιδί που έπαιζε πολύ στη γειτονιά μέχρι και την πέμπτη, έκτη δημοτικού, κάπου εκεί. Μετά έγινα ένα πολύ κλειστό παιδί που πέρασε τα χρόνια της εφηβείας κλεισμένο μέσα στο σπίτι. Η ανακάλυψη της σεξουαλικότητάς μου, η οποία ήταν διαφορετική από αυτή των υπόλοιπων παιδιών ήταν κάτι το οποίο με φόβισε, δεν ήξερα πώς να το αντιμετωπίσω, δεν ήξερα τι είμαι, γιατί είμαι.
Είναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία και ότι λέω και ότι αγώνα κάνω τώρα πια είναι όχι για μένα, γιατί εγώ αυτό το οποίο ήθελα να κάνω στη ζωή μου, το έχω. Έχω τη ζωή που θέλω, έχω την αποδοχή από τους ανθρώπους που θέλω, είμαι εντάξει. Δεν δέχθηκα bullying, προστάτεψα τον εαυτό μου, αλλά είχα και δυνατή προσωπικότητα. Σαν διαδικασία είναι πολύ αγχωτική για ένα παιδί, για έναν έφηβο. Και αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι να στρώσω το έδαφος για τα παιδιά που μεγαλώνουν τώρα», είπε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Καπουτζίδης.
Όταν ο γνωστός δημοσιογράφος τον ρώτησε για το πως βλέπει το μέλλον του και άν θα κάνει οικογένεια είπε πως ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει μέσα του γι΄αυτό το κομμάτι της ζωής του.
Επεσήμανε όμως πως αν το αποφασίσει, θα το καταφέρει, έστω και αν χρειαστεί να φύγει από την Ελλάδα.
Και κατέληξε «Δεν ξέρω αν είναι το θέλω μου, αν θελήσω θα το κάνω πραγματικότητα. Φυσικά ζω σε μια χώρα που δεν μου δίνει αυτό το δικαίωμα, δεν με απασχολεί όμως αυτό. Εγώ θα το καταφέρω και αν χρειαστεί να φύγω από αυτή τη χώρα που πολύ αγαπάω και να πάω κάπου αλλού, όσο αυτή η χώρα αρνείται να παραχωρήσει αυτό το δικαίωμα στους ομοφυλόφιλους πολίτες της, εγώ θα το κάνω παρ’ όλα αυτά».
«Αλλά νιώθω ότι είμαι σε μια φάση, όπου στα επόμενα δύο χρόνια θα το δω λίγο πιο ξεκάθαρα το μέλλον μου. Ευτυχισμένος θέλω να είμαι», είπε ο Γιώργος Καπουτζίδης.