Στην πανέμορφη Σαντορίνη μας ταξιδεύει αυτό το Σάββατο ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, από την εκπομπή του MEGA «Χωρίς συνταγή», που μεταδίδεται στις 18:50. Ηφαίστειο, καλντέρα, ηλιοβασίλεμα, ιδιαίτερες παραλίες, αρχαίες και μεσαιωνικές πόλεις συνθέτουν ένα σκηνικό απίστευτης ομορφιάς.
Ο σεφ ξεκινάει το ταξίδι του στον αρχαιότερο αμπελώνα του κόσμου και μαθαίνει τα πάντα για το σαντορινιό κρασί, από την οινολόγο Ηλιάνα Σιδηροπούλου. Ϋστερα από μια ολοκληρωμένη ξενάγηση, μαγειρεύει μαζί με την Ηλιάνα καλαμάρι με πετιμέζι και βισάντο, το κρασί της Σαντορίνης! Η φάβα είναι ένα από τα δημοφιλέστερα προϊόντα του νησιού και ο Γιάννης Νομικός αναλαμβάνει να μας δείξει στους τηλεθεατές τον παραδοσιακό τρόπο μαζέματος του «κίτρινου θησαυρού»!
Το επόμενο ραντεβού είναι με την ‘Αννα, μια ξεχωριστή γυναίκα που έχει ένα μικρό μαγαζί στη μέση του δρόμου και πουλάει μόνο ό,τι παράγει η ίδια! Φάβα, ντοματάκι, κρασί, λευκή μελιτζάνα, χλωροτύρι είναι κάποια από τα καλούδια της!
Στο Φηροστεφάνι, με θέα το μοναδικό ηλιοβασίλεμα, ο Γιώργος Χατζηγιαννάκης, ένας από τους θεμελιωτές της νέας ελληνικής κουζίνας, κάνει το τραπέζι στον Δημήτρη Σκαρμούτσο και του αφηγείται πώς έμαθε στους τουρίστες να προτιμούν τη φάβα από τα φιλετάκια a la creme!