Συνταγές με σοκολάτα που κάνουν πιο… γλυκιά την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου παρουσιάζει ο Στέλιος Παρλιάρος, σήμερα στις 19:00, στις «Γλυκές Αλχημείες» του ΣΚΑΪ…
Με τη δύναμη της βασίλισσας της ζαχαροπλαστικής, τη μυρωδιά του φρέσκου βουτύρου και την… ανατροπή του μοσχοκάρυδου, ψήνεται στο φούρνο αλλά σε μπεν μαρί.
Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η ρευστότητα στο εσωτερικό του υγρού κέικ σοκολάτας που σερβίρεται με σος σουμάδας για να γίνει ακόμη πιο διαφορετικό.
Στο κρεμέ σοκολάτας, η ιδιαιτερότητα είναι η υφή του. Το γλυκό κόκκινο κρασί έρχεται να προσθέσει ερεθίσματα στο παιχνίδι των αισθήσεων. Το γλυκό συνοδεύει ένα εντυπωσιακό μπισκότο από φιστίκι αιγίνης. Τραγανό με γεύση γεμάτη, κάνει υποχώρηση για να πάρει δεύτερο ρόλο σε αυτή τη συνταγή.
Τέλος, το γλυκό σοκολάτας με ουίσκι θα δώσει τη σοφιστικέ νότα. Στη βάση του παίζει το αμύγδαλο. Στην κρέμα του χορεύουν δύο διαφορετικές κουβερτούρες.