Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου της ΕΡΤ υπέβαλε ο Διονύσης Τσακνής.
Ο κ. Τσακνής, εμφανίζεται θιγμένος από τις αναφορές που γίνονταν το προηγούμενο διάστημα περί κακοδιαχείρισης στη δημόσια ραδιοτηλεόραση και οι οποίες, με την ανοχή κυβερνητικών στελεχών, ακούστηκαν και την Τρίτη το απόγευμα 3 Οκτωβρίου, σε εκδήλωση που έγινε στο Ραδιομέγαρο.
Στην επιστολή παραίτησής του αφήνει σαφείς αιχμές κατά της κυβέρνησης, κάνει λόγω για μη στήριξή του στα όσα ακούστηκαν για εκείνον από στελέχη της ΕΡΤ και μάλιστα κάνει λόγο για το “πιο αρρωστημένο τμήμα του κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού”.
Ανακοίνωση του Διονύση Τσακνή έχει ως εξής:
“Τόσο η Κυβέρνηση διά των Υπουργών της με επικεφαλής τον κ. Παπά, όσο και ο Σύριζα διά του γραμματέα του κυρίου Ρήγα, εγκατέστησαν και επισημοποίησαν στην χθεσινή φιέστα στην ΕΡΤ, τη νέα Διοίκηση, με επικεφαλής τον Π. Καλφαγιάννη. Δικαίωμά τους, αλλά, σε ό,τι με αφορά, κατά πως θα έλεγε και ο Μέγας Αλεξανδρινός, «τη εξαιρέσει εμού».
Μάταια θα περίμενε κανείς, μια στήριξη στο πρόσωπό μου, εκ μέρους των παριστάμενων αξιωματούχων, όταν ο εκπρόσωπος του πιο άρρωστου τμήματος του κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού, άφησε αιχμές για το ήθος και την τιμιότητά μου.
Σφίγγω το χέρι στους εκατοντάδες εργαζόμενους της ΕΡΤ που πορευτήκαμε μαζί, και τους εύχομαι να πάρουν την τύχη της εταιρίας στα χέρια τους.
Διονύσης Τσακνής
Πρώην Πρόεδρος ΔΣ ΕΡΤ ΑΕ”.