Με λουκέτο απειλείται άμεσα πλέον η ΕΡΤ, καθώς οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και η απόφαση της κυβέρνησης για κλείσιμό της δεδομένη, παρότι συναντά σθεναρή αντίδραση από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.
Η δημόσια τηλεόραση φαίνεται να πληρώνει την αδυναμία της κυβέρνησης να προχωρήσει στις απαιτούμενες αποχωρήσεις από το Δημόσιο, με αποτέλεσμα να επιλέγεται το λουκέτο σε αυτή και την επαναλειτουργία της μετά από εύλογο διάστημα, με λιγότερο προσωπικό.
Μάλιστα σύμφωνα με φήμες που κυκλοφόρησαν νωρίς το πρωί, οι εξελίξεις αυτές δεν είναι καθόλου απίθανο να υπάρξουν ακόμη και σήμερα Τρίτη.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι στην ενημέρωση που είχαν για τις αποφάσεις της κυβέρνησης, οι εταίροι της σε αυτή, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, εξέφρασαν αντιρρήσεις και φέρονται αποφασισμένοι να μπλοκάρουν το θέμα και να απασχολήσει και την προγραμματισμένη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μέχρι τώρα έχουν κυκλοφορήσει, το κυβερνητικό επιτελείο επεξεργάζεται σενάρια για άμεση διάλυση της ΕΡΤ ΑΕ και επανασύσταση ενός κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα λίγες εβδομάδες αργότερα, με μειωμένο προσωπικό, καθώς και μειωμένο κατά 50% το λεγόμενο ανταποδοτικό τέλος.
Επίσης, όπως αναφέρεται και σε δημοσίευμα του ΒΗΜΑ on line, εντός των επόμενων ημερών θα προκηρυχθεί διαγωνισμός για την εξεύρεση συμβούλου που θα εκπονήσει νέο σχέδιο εξυγίανσης της ΕΡΤ. Στη βάση αυτή, προεξοφλείται ότι θα μειωθούν οι οργανικές θέσεις προσωπικού, ενώ πιθανότατα θα κλείσουν οι περιφερειακοί σταθμοί και ενδεχομένως το ένα από τα τρία τηλεοπτικά κανάλια.