O Δημήτρης Σκαρμούτσος μας ταξιδεύει στο Πήλιο, στο βουνό των Κενταύρων, στο πλαίσιο της εκπομπής «Χωρίς συνταγή», που μεταδίδεται από το ΜΕGA στις 18:50.
Πρώτη στάση του είναι η Ζαγορά, εκεί που παράγονται τα περίφημα μήλα. Bρίσκεται στο χωράφι την ώρα της συγκομιδής, μαθαίνει τα μυστικά της καλλιέργειας, βοηθάει στο μάζεμα και καταλήγει στον συνεταιρισμό του χωριού για την παράδοση.
Επόμενη στάση, οι Σταγιάτες, ένα χωριό με μακρά παράδοση στην παρασκευή πηλιορείτικου λουκάνικου. Ο Νίκος Στράκας αναλαμβάνει να δείξει στον σεφ τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής του και στη συνέχεια την αυθεντική συνταγή για το σπετζοφάι!
Στην Τσαγκαράδα, συναντά έναν μανιταροσυλλέκτη, τον Φιλάρετο Ψημένο, έναν άνθρωπο που άφησε μια επιτυχημένη καριέρα στην Αθήνα για να αφοσιωθεί στη ζωή κοντά στη φύση. Ξεναγεί τον Δημήτρη στους μανιταρότοπους του βουνού και του αποκαλύπτει τους κανόνες του «μανιταροκυνηγιού»!
Το ταξίδι ολοκληρώνεται με ψάρεμα καραβίδας στον Παγασητικό! Ο «σεφ χωρίς συνταγή» μαζί με τον Γιώργο Ζούζουλα, έναν ντόπιο ψαρά, ρίχνουν και μαζεύουν δίχτυα! Μετά το τέλος της ψαριάς στον κόλπο της Τζάστενης, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μαγειρεύει μια ξεχωριστή συνταγή με καραβίδα και όλους τους καρπούς του Πηλίου!