Στην Πάτρα μάς ταξιδεύει η Ντίνα Νικολάου, την Κυριακή 18 Ιανουαρίου, στις 14:00, από την εκπομπή του ΣΚΑΪ «Ένα τραπέζι Ελλάδα»…
Η σεφ επισκέπτεται μια τοπική τυροκομική μονάδα και βλέπει από κοντά τη διαδικασία παραγωγής φέτας. Συναντά τη μαγείρισσα Σοφία Χαντζή και γεύεται μοσχαρίσιο ρολάκι με φέτα και μαυροδάφνη.
Σεργιανίζει τους πατραϊκούς δρόμους, επισκέπτεται το Κάστρο, το Ρωμαϊκό Ωδείο, το θέατρο Απόλλων και περνά από το σημείο όπου γεννήθηκε ο Κωστής Παλαμάς. Μαθαίνει την ιστορία της τεντούρας. Δοκιμάζει μαγειρευτό φαγητό σε ένα κλασικό παραδοσιακό μαγειρείο της πόλης. Γεύεται αφράτους λουκουμάδες με μέλι φτιαγμένους όπως τον παλιό καλό καιρό.
Επιστρέφει στην Αθήνα και μας προτείνει δύο εύκολες και πεντανόστιμες συνταγές: Ωμή παντζαροσαλάτα με μήλα και πίτσα με κιμά και σάλτσα ντομάτα!