Εναν κοντινό αλλά άγνωστο προορισμό, το Βελιγράδι, επισκέπτεται ο Βαγγέλης Δρίσκας, το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου, στις 20:00, από την εκπομπή του ΣΚΑΪ «1.000 μίλια γεύσεις»…
Ξεκινάμε τις περιπλανήσεις μας στην πόλη για να γνωρίσουμε την παραδοσιακή της πλευρά δοκιμάζοντας το πιο νόστιμο πρωϊνό της πόλης: μπουρέκια, αλμυρές και γλυκές πίτες. Ο Βαγγέλης Δρίσκας συναντά τον σεφ Michael Kreiling του Hyatt Regency, ο οποίος του μαγειρεύει το πιο κλασικό πιάτο της πόλης: Πικάντικα κεμπάπ, με μία σειρά από απίθανα συνοδευτικά και σάλτσες που μιλάνε στην καρδιά μας.
Επισκέπτεται το Lorenzo & Kakalamba, ένα μοναδικό εστιατόριο παγκοσμίως με την μεγαλύτερη συλλογή σε έργα μοντέρνας τέχνης στον κόσμο. Εδώ όμως το φαγητό από τη βόρεια Σερβία είναι ο πρωταγωνιστής και ανταγωνίζεται επάξια το περιβάλλον. Στη συνέχεια δοκιμάζει το εθνικό ποτό των Σέρβων, τη ρακία στο ομώνυμο διάσημο Rakia Bar σε όλες τις παραλλαγές της. Οι περιπλανήσεις στην πόλη μας μεταφέρουν εικόνες και ήχους από έναν εκκολαπτόμενο τουριστικό προορισμό που γοητεύει τους επισκέπτες.