Ο πολυβραβευμένος σεφ επιστρέφει τον Οκτώβριο στην τηλεόραση του Alpha και ζει τον εφιάλτη στις κουζίνες εστιατορίων που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και ζητούν τη βοήθειά του.
Ήδη τα πρώτα γυρίσματα έχουν πραγματοποιηθεί. Σε ένα από τα πρώτα ο Έκτορας Μποτρίνι επισκέπτεται το χωριό Οιχαλία στα Τρίκαλα. Εκεί υπάρχει μια ταβέρνα σε εξαιρετική τοποθεσία, ωστόσο η οικογένεια που την έχει δεν ξέρει πώς να τη διαχειριστεί σωστά.
Οι κάτοικοι της Οιχαλίας αγαπάνε την οικογένεια και θέλουν να τη στηρίξουν. Πιστεύουν πως με την καθοδήγηση του Έκτορα και τις συμβουλές του στη μαγειρική θα μπορέσει το εστιατόριο να ορθοποδήσει.
Το επεισόδιο είναι γεμάτο ωραίες εικόνες από τα παραδοσιακά Τρίκαλα, αλλά και από την όμορφη Οιχαλία. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων οι κάτοικοι του χωριού, αλλά και των Τρικάλων «αγκάλιασαν» τον Έκτορα και μίλησαν μαζί του για τα ντόπια προϊόντα και για το πόσο η αγορά έχει πέσει.
Μετά τα Τρίκαλα ο Έκτορας επισκέπτεται ένα εστιατόριο στο Αιγάλεω. Η γειτονιά τού φάνηκε γνώριμη, καθώς πριν από περίπου ένα χρόνο είχε βρεθεί στο διπλανό εστιατόριο. Τότε τον είχε καλέσει ένας ιδιοκτήτης εστιατορίου του οποίου η σπεσιαλιτέ ήταν τα… καβούρια! Αυτή τη φορά, όμως, τον πήρε τηλέφωνο η γυναίκα του ιδιοκτήτη για να τη βοηθήσει μετά το «επαγγελματικό διαζύγιο» που πήρε από τον σύζυγό της.
Το ζευγάρι είχε μαζί το εστιατόριο με τα… καβούρια. Εκείνη δεν άντεξε άλλο τα έντονα ξεσπάσματα του άντρα της και για να μην τον χωρίσει στην κυριολεξία, αποφάσισε να φύγει από το μαγαζί του και να ανοίξει άλλο εστιατόριο, ακριβώς δίπλα.
Ο Έκτορας πρέπει να κάνει την ιδιοκτήτρια να καταλάβει πως εκείνη είναι το αφεντικό, ενώ πρέπει να πείσει τον άντρα της να την αφήσει να λειτουργήσει το μαγαζί με τον δικό της τρόπο…
Ένα επεισόδιο με φωνές, γέλια, έντονες συγκινήσεις και πολλή μαγειρική!