Home Media

Στην Καλαμάτα με την Ντίνα Νικολάου

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Η σεφ Ντίνα Νικολάου μάς προτρέπει να μαγειρέψουμε για την οικογένεια και τους φίλους μας γεύσεις χειμωνιάτικες και κλασικές, αλλά φτιαγμένες με έναν διαφορετικό τρόπο!

Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου, στις 15:15, η γνωστή σεφ, από την εκπομπή του ΣΚΑΪ «Ελλήνων γεύσεις», μάς ταξιδεύει σε έναν όμορφο τόπο, με τον Ταΰγετο στη μια του μεριά και τη χειμωνιάτικη θάλασσα στην άλλη και με σήμα κατατεθέν του, την ελιά και το ελαιόλαδο: την Καλαμάτα. Πριν φτάσει όμως στον προορισμό της, κάνει μία στάση στην Τρίπολη για νόστιμο τοπικό αυγοκομμένο πατσά και παραδοσιακά αλλαντικά Τριπόλεως.

Στην Καλαμάτα, μας ξεναγεί στην πόλη και ξεκινάει το γεύμα της φτιάχνοντας μία πράσινη σαλάτα που γίνεται αμέσως ξεχωριστή από τις πικάντικες τυρομπαλίτσες που τη συνοδεύουν! Και για κυρίως μαγειρεύει ένα κυριακάτικο μαμαδίστικο φαγητό, που όμως οι δύο διαφορετικοί κιμάδες είναι αυτό που το κάνει να διαφέρει από τα κλασικά. Συνεχίζει την περιπλάνησή της στην Καλαμάτα, σε μια ποτοποιία που αποτελεί κομμάτι της ανάπτυξης και της ιστορίας του τόπου. Κλείνει το ταξίδι της γλυκά, με παραδοσιακό μεσσηνιακό μαλακό παστέλι! Και πίσω στην κουζίνα της ολοκληρώνει το μενού, με φαντασία, φτιάχνοντας ένα ροζ ριζότο, με παντζάρι της εποχής που είναι νόστιμο και θρεπτικό…

more posts vipnews
Top Stories
More Media