Home Lifestyle

Γιώργος Καραμίχος: Η ζωή του στην Αμερική

Ο Γιώργος Καραμίχος εξηγεί γιατί πήρε την απόφαση να μεταναστεύσει στην Αμερική και γιατί η τελευταία τον κατέκτησε.

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στο “TV Εθνος” ο γνωστός ηθοποιός δήλωσε:

«Χάρη στο ίδρυμα Fulbright άλλαξε όλη μου η ζωή. Συμμετείχα σε μια παράσταση, τους άρεσε η δουλειά μου και μέσα σε λιγότερο από 6 μήνες ο διευθυντής της σχολής μού έκανε πρόταση να διδάξω στη σχολή την τεχνική που είχα ήδη αναπτύξει στην Ελλάδα. Οταν τέλειωσε η υποτροφία μου, επέστρεψα στην Ελλάδα, ετοίμασα τη βίζα μου και ξαναπήγα στην Αμερική. Ουσιαστικά ζω μόνιμα (ή περίπου μόνιμα) στο Λος Αντζελες από τον Οκτώβρη του 2013. Δεν είχα σκοπό να ζήσω στην Αμερική ποτέ. Ήθελα να φύγω -όχι λόγω κρίσης αλλά δημιουργικής αναζήτησης- χρόνια πριν αλλά προς Ευρώπη. Δεν αγαπούσα την Αμερική ως νέος.

Η Αμερική με κατέκτησε. Υπάρχει κοινή λογική εδώ. Και όσο δύσκολα κι αν περνάς, επαγγελματικά τουλάχιστον αν δουλέψεις, ανταμείβεσαι.
Ήταν πολύ δύσκολα στην αρχή. Να είναι καλά οι φίλοι μου και η οικογένειά μου που με στήριξαν. Είχαν αρχίσει και τα χαράτσια στην Ελλάδα, από τις τελευταίες δουλειές είχα μείνει απλήρωτος, δεν είχα να πληρώσω δάνεια και να καλύψω τις υποχρεώσεις μου, αλλά κάτι με κρατούσε εδώ. Η δυσκολία σε φέρνει αντιμέτωπο με τη σκιά σου κι εκεί ισχύει το “ή ταν ή επί τας”. Και όχι από περηφάνια ή αξιοπρέπεια -δόξα τω Θεώ, έχω απαλλαγεί από αυτά τα δηλητήρια εδώ και χρόνια- αλλά από αδιαφορία. Από ένα σημείο και μετά, αδιαφορείς για το περιττό όταν δεν έχεις τίποτε να χάσεις. Τώρα είμαι πολύ καλύτερα. Συνεχίζω να διδάσκω στη σχολή, κάνω ακροάσεις και δουλεύω και στο Λ.Α., πηγαινοέρχομαι Ελλάδα και Λονδίνο για τα γυρίσματα της σειράς. Σκηνοθέτησα και την τελετή λήξης του Ελληνικού Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Λος Αντζελες».

more posts vipnews
More Lifestyle
Search