Η νεαρή ηθοποιός Ζωή Χωραφά, κόρη του δημοφιλούς ηθοποιού Γιώργου Χωραφά, μιλάει για την αγάπη της στην υποκριτική, την επιτυχία της που δεν οφείλεται στο πατρώνυμό της, αλλά και τις παιδικές της αναμνήσεις για την Ελλάδα που λατρεύει…
Η 25χρονη ηθοποιός έχει αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές στη Γαλλία, τόσο για το ταλέντο όσο και για την ομορφιά της, ενώ ετοιμάζει βαλίτσες για το Φεστιβάλ Ευρωπαϊκού Σινεμά, αφού η ταινία μικρού μήκους στην οποία πρωταγωνιστεί επιλέχθηκε ανάμεσα σε χιλιάδες άλλες.
Σε συνέντευξη που έδωσε στον Ελεύθερο Τύπο η νεαρή ηθοποιός είπε πως ανέκαθεν η τέχνη ήταν κομμάτι του εαυτού της και η επιλογή της να ασχοληθεί επαγγελματικά με την υποκριτική, ήταν γι΄αυτήν και την οικογενειά της κάτι αυτονόητο
«Στην πραγματικότητα ποτέ δεν το ανακοίνωσα στους γονείς μου. Νομίζω πως ολόκληρη η ζωή μου ήταν στην σκηνή είτε με τις ροκ μπάντες στις οποίες συμμετείχα, είτε στις θεατρικές ομάδες του σχολείου, δεν ήταν κάτι που τους εξέπληξε».
Επίσης, διευκρινίζει πως το επίθετο της δεν την βοήθησε να ανέβει επαγγελματικά και να βρει δουλειά: «Ο κόσμος ξέρει ότι είμαι η κόρη του Γιώργου Χωραφά και αυτό του δημιουργεί την περιέργεια να με γνωρίσει. Είναι φυσιολογικό αν σκεφτεί κανείς ότι επέλεξα να κάνω την ίδια καριέρα. Ωστόσο έχω την δική μου διαδρομή και υπάρχουν φορές που με παίρνουν για ρόλους και άλλες όχι. Και στις δύο περιπτώσεις έχει να κάνει μόνο με το αν ταιριάζω στο ρόλο και όχι με το ποιος είναι ο πατέρας μου».
Η Ζωή γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Παρίσι και επισκεπτόταν την Ελλάδα μαζί με τους γονείς της στις διακοπές. Περιγράφει την χώρα καταγωγής της μέσα από τις αναμνήσεις των παιδικών της χρόνων λέγοντας
«Για μένα Ελλάδα είναι οι πανέμορφες παραλίες, η μυρωδιά του γιασεμιού στον αέρα, το καταπληκτικό φαγητό, τα σκυλιά και οι γάτες να περπατούν ελεύθερα στους δρόμους και φυσικά η μουσική. Θυμάμαι, όταν ήμουν μικρή, ρωτούσα τον παππού και τη γιαγιά μου γιατί φωνάζουν οι άνθρωποι, και εκείνοι μου απαντούσαν πως απλά μιλάνε με πάθος. Το λατρεύω αυτό. Αγαπώ το πάθος των Ελλήνων. Οι Ελληνες έχουν ψυχή».