Home Lifestyle

MasterChef – Λευτέρης Ζαφειρόπουλος: Ποιος είναι ο μεγάλος νικητής

MasterChef – Λευτέρης Ζαφειρόπουλος: Ποιος είναι ο μεγάλος νικητής

MasterChef: 24 υποψήφιοι ξεκίνησαν τον μαραθώνιο, αλλά ο Λευτέρης Ζαφειρόπουλος είναι εκείνος που κατόρθωσε με επιτυχία σε κάθε απαιτητική δοκιμασία

Ο μεγάλος τελικός του MasterChef ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης και νικητής αναδείχθηκε ο Λευτέρης Ζαφειρόπουλος, ο οποίος κερδίζει το τρόπαιο και το έπαθλο των 100.000 ευρώ!

MasterChef – Λευτέρης Ζαφειρόπουλος:  Όσα δεν γνωρίζεις για εκείνον

24 υποψήφιοι ξεκίνησαν τον μαγειρικό μαραθώνιο του MasterChef 2024, αλλά ο Λευτέρης Ζαφειρόπουλος είναι εκείνος που κατόρθωσε με επιτυχία σε κάθε απαιτητική μαγειρική δοκιμασία που κλήθηκε να αντιμετωπίσει όλους αυτούς τους μήνες.

Ο μεγάλος τελικός του MasterChef ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης και νικητής αναδείχθηκε ο Λευτέρης Ζαφειρόπουλος, ο οποίος κερδίζει το τρόπαιο και το έπαθλο των 100.000 ευρώ!

Αποφοιτώντας από το Λύκειο, αποφάσισε να σπουδάσει μηχανικός αεροσκαφών, μια επιλογή που τελικά αποδείχθηκε ότι δεν ανταποκρινόταν στα πραγματικά του ενδιαφέροντα. Με επιρροές από το θείο του, που είναι μάγειρας, και τη μητέρα του, που είναι ζαχαροπλάστης, η μαγειρική τον κέντρισε κι αποφάσισε να αλλάξει καριέρα για να ακολουθήσει το νέο του πάθος.

Ο Λευτέρης παρακολούθησε σπουδές σε ιδιωτική σχολή και στη συνέχεια πραγματοποίησε την πρακτική του εκπαίδευση στο εστιατόριο του καζίνο Mont Parnes, το οποίο σηματοδότησε την πρώτη του επαγγελματική εμπειρία. Ακολούθησε μια σειρά θέσεων σε εστιατόρια της Αθήνας, όπως το Politia Club, όπου υπηρέτησε ως executive chef, επιμελούμενος μενού. Κατόπιν, αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του, εξασφαλίζοντας τη θέση του Β’ μάγειρα στο πολύ απαιτητικό εστιατόριο Berner’s Tavern (3 AA Rosette) στο Λονδίνο, υπό την συμβουλή του διεθνούς φήμης σεφ Jason Atherton. Κατά τη διαμονή του στο Λονδίνο για τρία χρόνια, απέκτησε πολύτιμη εμπειρία σε διάφορα εστιατόρια, συμπεριλαμβανομένων του White City Soho House ως Α’ μάγειρας και του Sabor (1 Michelin) ως Sous Chef. Η περίοδος του στο Λονδίνο αποτέλεσε σημαντική εμπειρία ζωής, ενισχύοντας τις μαγειρικές του δεξιότητες και παρέχοντας σημαντικά μαθήματα, όπως η διαχείριση της πίεσης μέσα στην κουζίνα.

Από την επιστροφή του στην Ελλάδα, έχει αναλάβει σημαντικές θέσεις σε εστιατόρια της Αθήνας και των ελληνικών νησιών. Στη Σαντορίνη, εργάστηκε ως Sous Chef στο Petra Restaurant Canaves Oia, ένα από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια του νησιού και ως Executive Chef στο Kaliya Restaurant στα Φηρά. Επιπλέον, ανέλαβε το ρόλο του consulting chef στο Alisachni στη Σαντορίνη, στο 40 Tales Fox της Σύρου και του Head Chef στο “Μανη Μανη” στην Αθήνα.

  • Ο Λευτέρης Ζαφειρόπουλος είναι 29 χρόνων.
  • Έχει μητέρα και θείο ζαχαροπλάστη.
  • Έχει δουλέψει σε εστιατόρια σε Ελλάδα και εξωτερικό, ακόμα και σε σουβλατζίδικο.
  • Για τον ίδιο, η μαγειρική είναι ένα συνονθύλευμα αναμνήσεων και συναισθημάτων, που του αρέσει να αποτυπώνει στα πιάτα του.
  • Έχει κάνει ακόμα και πελάτες να δακρύσουν με τις δημιουργίες του, όπως δηλώνει.
more posts vipnews
More Lifestyle
Search