Home Lifestyle

Σούπα μοσχαράκι

Η θερμοκρασία έχει αρχίσει και πέφτει αισθητά, οπότε για σήμερα σας προτείνουμε σούπα με μοσχαράκι.

Υλικά:

• 1 κιλό μοσχάρι ποντίκι
• αλάτι
• πιπέρι
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• 2 σκ. Σκόρδο
• 1 κρεμμύδι ξερό
• 2 φύλλα δάφνης
• χυμό και φλούδες από 1 λεμόνι
• 1 ½ λίτρο νερό
• 2 καρότα
• 2 κολοκύθια
• ½ φλυτζάνι τραχανά
• λίγη σελινόριζα

Εκτέλεση:

  • Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά για να κάψει.
  • Κόβουμε το ποντίκι σε μικρά κομμάτια.
  • Βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και μεταφέρουμε τα κομμάτια από το κρέας και το κρεμμύδι. Σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Προσθέτουμε τα σκόρδα, τα φύλλα δάφνης, και τις φλούδες λεμονιού.
  • Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον χυμό από το λεμόνι.
  • Μόλις εξατμιστεί το κρασί, βάζουμε το νερό, καλύπτουμε με το καπάκι και βράζουμε για 1 ½ ώρα.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα λαχανικά, τον τραχανά και τη σέλινοριζα. Καλύπτουμε ξανά με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 20-30 λεπτά.

Αυτή κι άλλες συνταγές στο Μαμαδο μπερδέματα

more posts vipnews
More Lifestyle
Search