Η θερμοκρασία έχει αρχίσει και πέφτει αισθητά, οπότε για σήμερα σας προτείνουμε σούπα με μοσχαράκι.
Υλικά:
• 1 κιλό μοσχάρι ποντίκι
• αλάτι
• πιπέρι
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• 2 σκ. Σκόρδο
• 1 κρεμμύδι ξερό
• 2 φύλλα δάφνης
• χυμό και φλούδες από 1 λεμόνι
• 1 ½ λίτρο νερό
• 2 καρότα
• 2 κολοκύθια
• ½ φλυτζάνι τραχανά
• λίγη σελινόριζα
Εκτέλεση:
- Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά για να κάψει.
- Κόβουμε το ποντίκι σε μικρά κομμάτια.
- Βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και μεταφέρουμε τα κομμάτια από το κρέας και το κρεμμύδι. Σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
- Προσθέτουμε τα σκόρδα, τα φύλλα δάφνης, και τις φλούδες λεμονιού.
- Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον χυμό από το λεμόνι.
- Μόλις εξατμιστεί το κρασί, βάζουμε το νερό, καλύπτουμε με το καπάκι και βράζουμε για 1 ½ ώρα.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα λαχανικά, τον τραχανά και τη σέλινοριζα. Καλύπτουμε ξανά με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 20-30 λεπτά.
Αυτή κι άλλες συνταγές στο Μαμαδο μπερδέματα