Ο Μιχάλης Ρέππας και ο Θανάσης Παπαθανασίου μιλούν για την κρίση, την κατάντια της τηλεόρασης, αλλά και για τα τουρκικά σίριαλ που έχουν κατακλύσει τη μικρή οθόνη…
Το τρομερό δίδυμο σε συνέντευξη που παραχώρησαν στο «TV Έθνος» μιλούν, για άλλη μια φορά, χωρίς να μασάνε τα λόγια τους.
Πιστεύετε ότι έρχονται χειρότερες ημέρες;
Δεν ξέρουμε αν τέτοια ώρα έχουν νόημα οι προβλέψεις. Και μάλιστα από ανθρώπους τόσο άσχετους όσο εμείς. Ωστόσο, ένα είναι σίγουρο, ότι η ζωή δεν θα σταματήσει. Ούτε να ερωτευόμαστε θα σταματήσουμε, ούτε να κάνουμε παιδιά, ούτε να προσπαθούμε. Οι χειρότερες μέρες δεν έρχονται πάντα για κακό. Μπορεί να έρχονται για να μας διδάξουν κάτι που ίσως ξεχάσαμε τις «καλές» ημέρες. Τώρα που τα πράματα δυσκολεύουν, ενδέχεται να ανακαλύψουμε ξανά αξίες της γενιάς των γονιών μας που είχαμε ξεχάσει, μεθυσμένοι από τον νεοπλουτίστικο αέρα που φυσούσε παντού. Αλλωστε, ο πεινασμένος εκτιμά πιο καλά το φαγητό. Ισως ήρθε η ώρα να εκτιμήσουμε πράματα που για χρόνια θεωρούσαμε αυταπόδεικτα.
Αν και απέχετε καιρό από την τηλεόραση, πώς σχολιάζετε το γεγονός ότι οι σειρές είναι πια μετρημένες και οι ηθοποιοί απλήρωτοι;
Δεν είναι μόνο ηθοποιοί απλήρωτοι. Ο ιδιωτικός τομέας διαλύεται. Το κράτος δεν επιστρέφει ΦΠΑ, φορολογεί απάνθρωπα τους εργοδότες και κάνει τα πάντα για να κλείσουν ακόμα και υγιείς επιχειρήσεις. Και όσο τα ανεχόμαστε αυτά, θα γινόμαστε όλο και περισσότερο θύματα απολύσεων, μειώσεων και ίσως και πραγματικής πείνας στο τέλος. Η ελληνική τηλεόραση δεν μπορεί να είναι εξαίρεση. Εξαρτώμενη από τη διαφήμιση, είναι φυσικό να συρρικνώνεται, αφήνοντας άνεργους καλλιτέχνες, τεχνικούς και κάθε είδους υπαλλήλους.
Κι ένα σχόλιο για το γεγονός ότι τα κανάλια γέμισαν με τούρκικες σειρές!
Aπό κάποια σκόρπια πλάνα που έχουμε δει, βλέπουμε ότι τις πιο πολλές φορές έχουμε να κάνουμε με άρτιες παραγωγές. Οι Τούρκοι έχουν καταφέρει να στήσουν ένα αξιόπιστο και λειτουργικό σύστημα τηλεοπτικής παραγωγής. Αντίθετα από μας. Γιατί εμείς, τις ημέρες των παχιών αγελάδων, τα χρήματα δεν τα επενδύσαμε για να χτίσουμε ένα οργανωμένο παραγωγικό σύστημα. Τα κάναμε αυτοκίνητα και πανάκριβα εξοχικά. Μάλλον δεν ήταν μόνο το Δημόσιο ο χώρος του «άρπαξε να φας και κλέψε να ‘χεις». Συνολικά το σύστημα θέλει κάθαρση!