Home Lifestyle

Πέτρος Κουσουλός: Τι συμφωνία έκανε για να πάει στην Σπυροπούλου;

Τι deal έκανε ο Πέτρος Κουσουλός για να ενταχθεί στο «Σπίτι μου σπιτάκι μου»;

Μεταπήδησε από τις πολιτικές εκπομπές στην ψυχαγωγία αλλά το έκανε με τους δικούς του όρους. Για αυτούς μίλησε με συνέντευξη του στο περιοδικό «ΕΓΩ Weekly» ο Πέτρος Κουσουλός, ο οποίος την φετινή τηλεοπτική χρονιά βρίσκεται στο πλευρό της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου στο «Σπίτι μου σπιτάκι μου».

 

 

Πώς βρέθηκες στο πρωινό;

Μου είπαν ότι ήθελαν ένα μισάωρο ένθετο με επικαιρότητα και δέχτηκα. Δεν είχα ενδοιασμό, άλλωστε θα έκανα ενημέρωση, όχι ψυχαγωγία, οπότε είπα το ναι.

 

 

Έχεις φοβηθεί με το ρεπορτάζ που κάνεις;

Όχι, εάν φοβόμουν, δεν θα έκανα αυτήν τη δουλειά. Είναι σκληρό επάγγελμα, επικίνδυνο, αγχώδες και πολλές φορές έχουμε να αντιμετωπίσουμε αγωγές, μηνύσεις… Αλλά αυτά τα παραμερίζεις. Προσπαθώ και κάνω τεκμηριωμένη δουλειά, με αποτέλεσμα να μην έχω ούτε φόβο ούτε φοβίες.

 

Θεωρείς ότι υπάρχει συγκάλυψη σε κάποιες υποθέσεις;

Ναι, πιστεύω ότι υπάρχει σαφώς αυτό που λες. Και αυτό συμβαίνει γιατί κάποιοι δημοσιογράφοι, δυστυχώς, νιώθουν μια αυθόρμητη ανάγκη να ταυτίζονται με την εκάστοτε εξουσία. Ξεχνούν ότι ο ρόλος του δημοσιογράφου είναι να στέκεται κριτικά πάντα –και όχι κακοπροαίρετα– απέναντι στην εξουσία.

 

Δεν είναι όμως συνηθισμένο αυτό; Ένας δημοσιογράφος που καλύπτει για πολλά χρόνια το πολιτικό ρεπορτάζ ενός κόμματος δεν είναι φυσικό να έρθει πιο κοντά με τους ανθρώπους του συγκεκριμένου χώρου; Ή του υπουργείου που καλύπτει αντίστοιχα;

Δεν πρέπει ο δημοσιογράφος να αποκτά φιλική σχέση με κανέναν υπουργό. Σε καμία περίπτωση. Αν πρωί, μεσημέρι, βράδυ, τρώω με τον υπουργό και ταξιδεύω μαζί του, πώς θα γράψω μετά αντικειμενικά για εκείνον;

more posts vipnews
More Lifestyle
Search