Home Lifestyle

Διαγωνισμός: Κερδίστε ρομαντικό δείπνο την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου!

Το vipnews και το Οινοποιείο Εύρυτος σας προσφέρουν ένα μοναδικό δώρο για να γιορτάσετε την ημέρα των ερωτευμένων!

Ένα ρομαντικό δείπνο για δύο, με πλήρες μενού, συνοδευόμενο από τα μοναδικά κρασιά Εύρυτος στο ξεχωριστό εστιατόριο «Χρώματα Βυθού» στη Νέα Ερυθραία (Εκάλης 40).

 

ΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΔΥΟ

 

ΣΑΛΑΤΑ
Όλα τα πράσινα – κρουτόν παρμεζάνα – ρόδι

 

ΟΡΕΚΤΙΚΑ
Ρολλάκιασολωμού με μουςτυριων
Μύδια αχνιστά με τυροκαφτερή
Γύρος ψαριού

 

ΚΥΡΙΩΣ
Ριζότο θαλασσινών
Παπαρδέλες με γαριδοουρές και καραβιδοουρές

 

ΚΡΑΣΙ: ΕΥΡΥΤΟΣ λευκό ή κόκκινο

 

ΓΛΥΚΟ: Παρφέ γιαούρτι με σπιτικό γλυκό σταφύλι

 

ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ

 

Κάντε like στο vipnews και στείλτε email στο  [email protected]  στο οποίο θα αναφέρετε, απαραιτήτως, ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο και την ένδειξη ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΙΠΝΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ.

 

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν το βράδυ της Πέμπτης 13 Φερβουαρίου.

 

Καλή επιτυχία!!!!

————————————————————————————————————————————-

 

ΕΥΡΙΤΟΣ WINES

 

ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ

 

Εύρυτος Ροδίτης, περιγραφή

 

Εύρυτος Ροδίτης, Τοπικός Οίνος Πυλίας, λευκός ξηρός

Ποικιλιακή σύνθεση: 100% Ροδίτης
Προέλευση: Από επιλεγμένα αμπελοτόπια της περιοχής Πυλίας, που βρίσκονται σε υψόμετρο 70m. Η μέση ηλικία τους είναι τα 9 χρόνια.

Οινοποίηση: Λευκή οινοποίηση, με κρυοεκχύλιση και ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία, 17°C.

Γευσιγνωσία: Ένα φρέσκο κρασί, έτοιμο να αναζωογονήσει κάθε κύτταρο του οργανισμού μας. Λαμπερό, λευκοκίτρινο χρώμα, φρουτώδες σώμα, με ισορροπημένη οξύτητα και εκρηκτική, δροσερή επίγευση. Η αρωματική παλέτα διανθίζεται από φινετσάτα αρώματα πράσινων φρούτων και ελαφριές νότες σε απαλό φόντο λεμονανθών.

Φύλαξη – Παλαίωση: Πίνεται φρέσκο, αλλά μπορεί να παλαιώσει για τα επόμενα 1 – 2 χρόνια από τoν τρύγο.

Σερβίρισμα: Απολαύστε το πολύ δροσερό, στους 8 – 10°C

Αρμονία γεύσεων: Συνοδεύει εξαιρετικά τα πιάτα της Μεσογειακής κουζίνας, πιάτα με ψάρι και θαλασσινά, ελαφριά γεύματα και μαλακά τυριά.

 

 

Εύρυτος Μοσχοφίλερο, περιγραφή

 

Εύρυτος Μοσχοφίλερο, Τοπικός Οίνος Μαντίνειας, λευκός ξηρός

Ποικιλιακή σύνθεση: 100% Ροδίτης
Προέλευση: Από επιλεγμένα αμπελοτόπια της περιοχής Πυλίας, που βρίσκονται σε υψόμετρο 70m. Η μέση ηλικία τους είναι τα 9 χρόνια.

Οινοποίηση: Λευκή οινοποίηση, με κρυοεκχύλιση και ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία, 17°C.

Γευσιγνωσία: Ένα φρέσκο κρασί, έτοιμο να αναζωογονήσει κάθε κύτταρο του οργανισμού μας. Λαμπερό, λευκοκίτρινο χρώμα, φρουτώδες σώμα, με έντονη οξύτητα και εκρηκτική, δροσερή επίγευση. Η αρωματική παλέτα διανθίζεται από φινετσάτα αρώματα πράσινων φρούτων και ελαφριές νότες σε απαλό φόντο λεμονανθών.

Φύλαξη – Παλαίωση: Πίνεται φρέσκο, αλλά μπορεί να παλαιώσει για τα επόμενα 1 – 2 χρόνια από τoν τρύγο.

Σερβίρισμα: Απολαύστε το πολύ δροσερό, στους 8 – 10°C

Αρμονία γεύσεων: Συνοδεύει εξαιρετικά τα πιάτα της Μεσογειακής κουζίνας, πιάτα με ψάρι και θαλασσινά, ελαφριά γεύματα και μαλακά τυριά.

 

 

Εύρυτος Syrah Merlot, περιγραφή

 

Εύρυτος Syrah Merlot, Τοπικός ΟίνοςΠυλίας, ερυθρόςξηρός

Ποικιλιακή σύνθεση: 50% Syrah – 50% Merlot

Προέλευση: Από επιλεγμένους αμπελώνες της περιοχής Πυλίας, σε υψόμετρο 70m. Η μέση ηλικία τους είναι τα 9 χρόνια.

Οινοποίηση: Κλασσική οινοποίηση ερυθρού οίνου

Γευσιγνωσία: Ένα εξαιρετικό κρασί με έντονο βαθυκόκκινο χρώμα και ελαφριές ανταύγειες εξέλιξης. Το μπουκέτο αναδίδει σύνθετα αρώματα αποξηραμένων φρούτων και μπαχαρικών. Ισορροπημένο και μαλακό, με σαρκώδη, πλούσια υφή και στέρεη δομή. Βελούδινη, φρουτώδηςεπίγευση, γεμάτη ωριμότητα.

Φύλαξη – Παλαίωση: Επιδέχεται παλαίωση 2 – 3 χρόνια από τον τρύγο.

Σερβίρισμα: Απολαύστε τοστους 16 – 18°C

Αρμονία γεύσεων: Συνοδεύει άριστα κυνήγι, κόκκινο κρέας, πικάντικα εδέσματα, αλλαντικά και τυριά.

 

 

 

Γενιά 1930 – ’76, στα μυστικά του μούστου

 

Η οικογένεια Δημοσθένη Τσοπελάκου ξεκινά στις αρχές της δεκαετίας του ᾽30 την ενασχόληση με την καλλιέργεια αμπελώνων και την παραγωγή μούστου και κρασιού. Ο παππούς Δημοσθένης Τσοπελάκος, γεννημένος το 1900 στην πόλη της Καλαμάτας, μυείται στην τέχνη της αμπελουργίας και της οινοποίησης.

 

Καλλιεργεί σταφύλια και παράγει μούστο και τα συναφή προιόντα, στην περιοχή Ζευγολατιό, στον Δήμο της Οιχαλίας. Η πορεία της οικογένειας στον χώρο άρχισε από την παραγωγή σταφυλιών και σταφίδας. Τα προιόντα της τα παρήγαγε και κατόπιν μεταποιούσε η ίδια η οικογένεια, με τα αμπελοοινικά μέσα που παρείχε η εποχή.

 

 

Γενιά 1977 – ’05, η καινούργια μονάδα

 

Είναι η σειρά της επόμενης γενιάς να αναλάβει και να εκσυχρονίσει τις υπηρεσίες του πρώτου οινοποιείου. Το 1977, η οικογένεια Τσοπελάκου δημιουργεί την πρώτη οργανωμένη οινοπαραγωγική μονάδα της ευρύτερης περιοχής, με δυνατότητα παραγωγής τα 50.000 λίτρα.

 

Οι συνεχείς αναβαθμίσεις του οινοποιείου και η συμμετοχή και αγάπη της οικογένειας, οδήγησαν στα μέσα της δεκαετίας του ᾽80 σε μια παραγωγή άνω των 250.000 λίτρων. Η κύρια εργασία του οινοποιείου είναι η παραγωγή και η πώληση μούστου. Την ίδια περίοδο αρχίζουν τα πρώτα βήματα για την παραγωγή κρασιού, με ποικιλίες σταφυλιών που αναδεικνύουν τον καλύτερο εαυτό τους στα εδάφη της Μεσσηνιακής γης.

 

 

2006 έως Σήμερα, ένα σύγχρονο Οινοποιείο

 

Το 2006, το οινοποιείο, με τον διακριτικό τίτλο Εύρυτος, περνά στα χέρια της τρίτης γενιάς Τσοπελάκου. Ο Δημοσθένης Τσοπελάκος, πιστός στις παραδόσεις και στηριζόμενος στην άριστη ποιότητα προιόντων που προσέφερε η οικογένειά του στην περιοχή επί σειρά ετών, αναβαθμίζει την υφιστάμενη οινοποιητική μονάδα σε μια σύγχρονη εγκατάσταση, που έρχεται να συναντήσει τις προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας της εποχής μας.

 

Στη σημερινή της μορφή, η μονάδα αποτελείται από τους χώρους οινοποίησης, ωρίμανσης, εμφιάλωσης, συσκευασίας και αποθήκευσης, και προσφέρει τη δυνατότητα επεξεργασίας και τυποποίησης 170.000 φιαλών ανά έτος. Το νεό οινοποιείο στεγάζει ό, τι πιο σύγχρονο υπάρχει σήμερα σε μηχανολογικό εξοπλισμό και, έχοντας ως οδηγό την εμπειρία της οικογένειας Τσοπελάκου, διασφαλίζει την εξαιρετική ποιότητα των κρασιών Εύρυτος.

 

Στόχος μας είναι η διαμόρφωση κρασιών με προσωπικότητα. Η προσωπική φροντίδα του Δημοσθένη Τσοπελάκου στην επιλογή των σταφυλιών, οι άριστες συνθήκες επεξεργασίας οίνου και το πάθος μας για το καλό αποτέλεσμα, μας δίνουν σήμερα τα δύο κρασιά Εύρυτος. Τον λευκό Ροδίτη και το ερυθρό Syrah-Merlot μας.

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
www.evritos.com

Οινοποιείο Δημοσθένη Τσοπελάκου
Ζευγολατιό Μεσσηνίας, 4ο χλμ. εθνικής οδού Τσάκωνα Καλό Νερό.
Τηλέφωνο: +30 27240 22435
Κινητό: +30 697 4921235
ΦΑΞ: +30 27240 22435
Γενικές Πληροφορίες: [email protected]
Πωλήσεις: [email protected]

more posts vipnews
More Lifestyle
Search