Home Lifestyle

Γιώργος Νταλάρας: «Στον κόσμο οφείλω ό,τι και αν κέρδισα»

«Ό,τι πέτυχα το πέτυχα με δικό μου αγώνα, επιμονή, υπομονή, μελέτη και, κυρίως, με την αγάπη του κόσμου», παραδέχεται με συνέντευξή του ο Γιώργος Νταλάρας.

Μια αναδρομή στην πλούσια καριέρα του αλλά και στα δύσκολα χρόνια που πέρασε μέχρι την καταξίωση, κάνει ο γνωστός τραγουδιστής. Στη συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό «ΕΓΩ!WEEKLY», αναφέρθηκε στα όνειρά του, τις σκληρές κριτικές που έχει δεχθεί, τα μπουζούκια, την οικογένειά του αλλά και τη φετινή του συνεργασία με την Ελένη Βιτάλη και τη Γλυκερία.

 

 

Ακολουθεί ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα της συνέντευξης της Γιώργου Νταλάρα:

 

 

Δηλώσατε για την Ελένη Βιτάλη «Είναι μια γυναίκα η οποία έκανε μια μετάβαση στη ζωή της… Γδύθηκε απ’ όλα τα πλαστά και φόρεσε το φως της ψυχής της». Σας εντυπωσίασε τόσο πολύ το παράδειγμά της να μιλήσει για τα ναρκωτικά, κάτι που μέχρι πριν από κάποια χρόνια αποτελούσε ταμπού;

Δεν νομίζω ότι η Ελένη έκανε κάτι για να παραδειγματίσει κάποιον. Ανίχνευσε τη ζωή της και έζησε το δικό της πόνο. Και βγήκε νικήτρια. Την Ελένη την πονάω, την αγαπώ και τη θαυμάζω. Όπως και τη Γλυκερία. Είναι δικοί μου άνθρωποι, αλλά και να μην είχαμε δουλέψει μαζί, και φίλες μου να μην ήταν, πάλι θα τις εκτιμούσα. Γιατί πρόσφεραν το ταλέντο τους και τα χρόνια τους σ’ αυτό το περιβολάκι που έχει σχέση με το λαϊκό τραγούδι και το λαϊκό πολιτισμό και έδωσαν τον κόπο τους και την ψυχή τους.

 

 

 

Η καψυποψία για τις φιλανθρωπικές σας συναυλίες, η διαμάχη με τον Άκη Πάνου, ο Μανώλης Ρασούλη, η δικαστική κόντρα με τον Τζίμη Πανούση, είναι ιστορικές που σας έχουν πικράνει και σας έχουν εξοργίσει. Μήπως σε κάποια από αυτές νιώθετε πως θα έπρεπε να είχατε λειτουργήσει διαφορετικά; Ο χρόνος γλυκαίνει τα συναισθήματα…

Εδώ χρειάζεται μια διευκρίνιση. Εγώ συμμετείχα κυρίως- οι παλιοί το θυμούνται- σε πολιτικές συναυλίες ή για κοινωνικούς σκοπούς και πολύ λιγότερο σε φιλανθρωπικές. Αυτό απλά για την ιστορία. Και όταν λέμε συναυλίες, επειδή αυτό τον καιρό φτιάχνω το αρχείο μου, εννοώ πάνω από εφτακόσιες σε δέκα χρόνια, σε στάδια. Εργοστάσια, χώρους δουλείας κ.α. Όσο για το ότι ο χρόνος γλυκαίνει τα συναισθήματα, αυτό είναι αλήθεια. Ελπίζω να ισχύει για όλους!

 

 

 

Στο παρελθόν είχατε πει επίσης ότι έχετε ενοχές για τα χρήματα που έχετε βγάλει. Συνεχίζετε να νιώθετε έτσι;

Πάντα! Ό,τι πέτυχα το πέτυχα με δικό μου αγώνα, επιμονή, υπομονή, μελέτη και, κυρίως, με την αγάπη του κόσμου. Από την άλλη πλευρά, οι ενοχές, κατά την άποψή μου, είναι πάρα πολύ καλό πράγμα. Στις μέρες μας είναι αρετή. Διατηρούν τον άνθρωπο σεμνό, κάτω από το καλάμι. Στον κόσμο οφείλω, εκτός από το δικό μου κόπο, ό,τι και αν κέρδισα. Θα ήταν κακόγουστο, αισθητικά και ηθικά, αν ξεχνούσα ότι είμαι ένας από αυτούς τους ανθρώπους που με την εμπιστοσύνη τους μου έδωσαν τη δύναμη να ζήσω καλύτερα.

 

 

Στην άλλη πλευρά της ζωής σας, είστε ένας νέος σε ηλικία παππούς δύο εγγονιών… Τους αφιερώνετε χρόνο; Θα κάνατε τα πάντα για την κόρη σας και τα παιδιά;

Αμέ! Θα έκανα τα πάντα και κάνω τα πάντα. Θα με θυμηθείτε, είναι μεγάλη ευλογία.

 

 

 

Δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να ονειρευτεί ή να θέσει ως στόχο ένας άνθρωπος που τα έχει κάνει όλα, όπως εσείς.

Να κάνω λίγο ακόμα, μάστορα; Έτσι λέγαμε παλιά όταν δουλεύαμε πιτσιρικάδες στα συνεργεία μαθητευόμενοι. Όταν μας έδειχναν κάποιο «κόλπο» οι τεχνίτες.

more posts vipnews
More Lifestyle
Search