Ο διεθνούς φήμης Έλληνας σεφ Ανδρέας Λαγός ήταν προσκεκλημένος, μέσω skype, στην εκπομπή “Happy Day”. Η οικοδέσποινα της εκπομπής Σταματίνα Τσιμτσιλή ανάμεσα σε άλλα τον ρώτησε για τη “μαγειρική” του σχέση με το πριγκιπικό ζεύγος της Αγγλίας, Γουίλιαμ και Κέιτ.
Εκείνος της διευκρίνισε οτι δεν εργάζεται μόνιμα ως σεφ για το πριγκιπικό ζεύγος, αλλά έχει ένα συμβόλαιο μαζί τους για να τους προσφέρει τις μαγειρικές του υπηρεσίες στις διακοπές και σε private dinner και parties, ενώ για το πώς τον επέλεξαντης είπε:
Ο διεθνούς φήμης Έλληνας σεφ Ανδρέας Λαγός, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σάμο, σπούδασε στην Αθήνα μαγειρική και ζαχαροπλαστική στη σχολή. Στα 19 του κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Μεσογειακής Μαγειρικής στην Κρήτη. Η συνεργασία του με την ομάδα του εστιατορίου «Αριστερά-Δεξιά» καθόρισε την εξέλιξη του και του έδωσε την ευκαιρία να δουλέψει σε σημαντικά εστιατόρια όπως η «Τομάτα» στη Σαντορίνη και ο «Αστερίας» στο Sani Resort της Χαλκιδικής, όπου ήταν ο head chef. Η μαγειρική του δεινότητα τον έχει βγάλει εκτός συνόρων έχοντας δημιουργήσει το«360 concept nomad by Andreas Lagos». Με την υπογραφή του nomad συνεχίζει δυναμικά να μαγειρεύει για high-tea private parties, brunches ή dinners και να μεταδίδει στους λάτρεις της δημιουργικής κουζίνας την εμπειρία του και τις γνώσεις του μέσα από μαθήματα μαγειρικής, τόσο για ιδιώτες όσο και για εταιρείες.
“Μαγειρεύω για πάρα πολλά χρόνια για γνωστές οικογένειες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, κυρίως κατά την περίοδο του Καλοκαιριού που έχω περισσότερο χρόνο, οπότεου ήρθε μια πρόταση να μαγειρέψω στον Γουίλλιαμ και την Κέιτ στις διακοπές τους και για τα τραπέζια τους μεσογειακή ελληνική κουζίνα.”
Όσο για τα πιάτα που ετοιμάζει γι΄αυτούς, ο Ανδρέας Λαγός διευκρίνισε ότι μέσα από τη δουλειά του πάντα υποστηρίζει τους ελληνες παραγωγούς και τα ελληνικά προϊόντα δημιουργώντας συνταγές από την ελληνική παραδοσικαή κουζίνα και προτείνοντας φέτα, φάβα και άλλα τέτοιου είδους ελληνικά ορεκτικά.
Ενώ τελειώνοντας σύστησε να τρώμε αυτή την περίοδο, ισορροπημένα, ξηρούς καρπούς, πολύ ελαιόλαδο και να νοιαζόμαστε και τον συνάνθρωπό μας, να μαγειρεύουμε και για τους άλλους ανθρώπους που στερούνται