Τα μικρά, λαχταριστά κεκάκια με τη ganache σοκολάτας μας προκαλούν να τα δοκιμάσουμε…
Χρόνος Προετοιμασίας: 25′
Μερίδες: 16
Υλικά:
Για τη ζύμη
1/2 φλιτζάνι τσαγιού κακάο
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζεστό νερό
130 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
260 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι γλυκού baking powder
1/2 κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα
1 πρέζα αλάτι
3 αυγά
1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
2 καψάκια βανίλιας
Για τη ganache σοκολάτας
300 γραμμάρια κουβερτούρα
300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι γλυκού καλαμποκέλαιο
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε 16 θήκες για muffins με τις ειδικές χάρτινες θηκούλες.
Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης στο μπολ του μίξερ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
Μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες για muffins και ψήνουμε για 21′-22′ σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ο στη μεσαία σχάρα.
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τη ganache σοκολάτας. Ζεσταίνουμε καλά την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και το καλαμποκέλαιο. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα. Βάζουμε στο ψυγείο κι ανακατεύουμε τακτικά μέχρι να σφίξει αρκετά για να μπορέσουμε να τη βάλουμε στο κορνέ.
Αφήνουμε τα muffins να κρυώσουν καλά και τα διακοσμούμε με τη ganache σοκολάτας. Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε κορνέ, απλώνουμε μια «γενναία» ποσότητα ganache πάνω στα muffins κι απλώνουμε με ένα κουτάλι.
Η συνταγή είναι προσαρμοσμένη από αρχική συνταγή της μετρ του είδους Martha Stewart.
Πηγή: www.cookandfeel.gr