Ο Σπύρος Φωκάς, ντύνεται γαμπρός για τέταρτη φορά σε ηλικία 76 ετών και εκλεκτή της καρδιάς του είναι η κατά πολύ νεότερή του ηθοποιός Λίλιαν Παναγιωτοπούλου!
Η μέλλουσα κυρία Φωκά, είναι η γυναίκα που στάθηκε στο πλευρό του ηθοποιού στη σοβαρή περιπέτεια που είχε με την υγεία του πριν από περίπου τρία χρόνια.
«Με τον Σπύρο ήμουν ερωτευμένη από μικρό παιδί. Πέρα όμως από τον έρωτά μου για τον ωραιότερο άνδρα που πέρασε ποτέ από το σινεμά διέκρινα σε εκείνον, χωρίς να τον γνωρίζω, μια σπάνια ψυχική ευγένεια. Γνωριστήκαμε πριν από λίγα χρόνια σε μια παράσταση όπου πρωταγωνιστούσα. Τη στιγμή κιόλας που τον αντίκρισα του είπα: ‘‘Εγώ, κύριε Φωκά, ήμουν πάντα τρελά ερωτευμένη μαζί σας’’ και εκείνος μου απάντησε: ‘‘Κακό δικό σου!’’. Την ημέρα εκείνη πιστεύω ότι οι ουρανοί ήταν ανοιχτοί και ο Θεός αποφάσισε να μου τον χαρίσει. Ο Σπύρος είναι ένας άνθρωπος που δεν έχει σχέση με την ηλικία του. Εχει τη σοφία ενός μεγάλου και την καλοσύνη ενός παιδιού. Με το που ανοίγει τα μάτια του είναι σαν να δίνει σόου. Ολη την ημέρα χαμογελάει, τραγουδάει, χορεύει, σφυρίζει. Ακόμη κι αν κάποτε σταματήσει να με θέλει, ακόμη κι αν κάποια στιγμή με διώξει, εγώ δεν πρόκειται να φύγω από δίπλα του. Θα είμαι εκεί! Μπάστακας. Ο,τι κι αν κάνει, θεούς και δαίμονες να μου φέρει, εγώ από τον Σπύρο Φωκά δεν πρόκειται να ξεκολλήσω ποτέ…» είπε η Λίλιαν Παναγιωτοπούλου σε συνέντευξη που έδωσε από κοινού με τον Σπύρο Φωκά στο «Πρώτο Θέμα».
Ο Σπύρος Φωκάς στα 21 του χρόνια παντρεύτηκε την πρώτη του γυναίκα, τη Νία Λιβαδά, με την οποία έζησε στην Ιταλία για δέκα χρόνια. Η δεύτερη γυναίκα του ήταν μία αεροσυνοδός της «Ολυμπιακής», με την οποία έμεινε παντρεμένος για άλλα δέκα χρόνια. Όμως και ο τρίτος γάμος του με την Ελληνοαμερικανίδα Ρενέ Πάπας διήρκεσε δέκα χρόνια: «Θυμάμαι πως όταν πλησιάζαμε στα δέκα χρόνια γάμου έλεγα μεταξύ αστείου και σοβαρού σε όλες τις συζύγους μου: ‘‘Πρόσεχε, γιατί φτάνει η ώρα σου…’’» είπε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός.
Όσο για τους λόγους που τον οδηγούσαν στο χωρισμό: «Ε, δεν ήμουν και άγιος…» ανέφερε.