Με ένα συγκινητικό και ταυτόχρονα καυστικό κείμενο, θέλησε η Σμαράγδα Καρύδη να στηλιτεύσει τα αρνητικά σχόλια και τις κακίες που ακούγονται και γράφονται όταν κάποιος πεθαίνει.
Παίρνοντας αφορμή από τα αρνητικά μηνύματα από χρήστες του διαδικτύου με αφορμή το θάνατο του Θέμου Αναστασιάδη, η Σμαράγδα Καρύδη θέλησε να απαντήσει σε όσους θέλησαν να αμαυρώσουν τη μνήμη του.
Ακολουθεί το κείμενο που δημοσίευσε η ηθοποιός στο Instagram:
«ΓΕΝΙΚΩΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΟΣΟ ΗΤΑΝ ΕΔΩ ΗΤΑΝ ΜΙΣΗΤΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ Ή ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΣΥΜΠΑΘΟΥΣΑΜΕ
Υπάρχουν εκατομμύρια πράγματα που μας διαχωρίζουν από τους άλλους ανθρώπους. Οι απόψεις μας, η ηθική μας, ο τρόπος που ζούμε, οι επιλογές μας, το γούστο μας, η μόρφωση μας, η οικονομική μας κατάσταση, η ιδεολογία μας, η θρησκεία μας, η καταγωγή μας,οι εμπειρίες μας.
Κι υπάρχει και κάτι κοινό και αμετάκλητο που μας ενώνει κι είναι για όλους μας ίδιο. Κάτι που κανείς μας ποτέ δε μπορεί ν αλλάξει. Το ότι όλοι θα πεθάνουμε. Εμείς όλοι. Οι πρωθυπουργοί, οι υπουργοί , οι γραμματείς τους, οι αριστεροί, οι δεξιοί, οι κεντρώοι, τα λαμόγια, οι φίλοι, οι εχθροί, οι φασίστες, οι παπάδες,οι φοβικοί,οι τολμηροί, οι ηθοποιοί, οι πιανίστες, οι δάσκαλοι, οι κλέφτες, οι ματατζήδες, οι δολοφόνοι, οι δεκαθλητές, οι άστεγοι, τα σκυλιά τους, οι καθαρίστριες, οι γιατροί χωρίς σύνορα, οι φυλακισμένοι,οι έντιμοι,οι πανελίστες, οι πυρηνικοί φυσικοί, οι ευεγέτες, οι στιχουργοί, οι δυσλεκτικοί, οι σταρ Ελλάς, οι φορτηγατζήδες, οι πάμπτωχοι, οι μακιγιέρ, οι βυρσοδεψες, ο Σόρος, ο Σώρρας, Οι κάτοχοι πτυχίων,μεταπτυχιακών, διπλωμάτων, Σορμπόν και Προφίσιενσι οι αναλφάβητοι, οι νικητές μεταλλίων, βραβείων Νόμπελ, Όσκαρ, Μπάφτα, Σεζάρ, Κορφιάτικων βραβείων και Αθηνοράματος
Όλοι χρωστάμε έναν θάνατο. Όλοι μας. Επισης η φράση «ο νεκρος δεδικαίωται» δε σημαίνει ότι δικαιώνεται για όλες τις πραξεις του. Κι ούτε είναι εκεί το θέμα μου. Σημαίνει ότι αυτοί που έφυγαν δε μπορουν πιά να αμαρτήσουν, ότι πιά είναι άοπλοι, αυτοί γλίτωσαν, πέρασαν σε άλλη διάσταση. Δε μπορείς να σκοτώσεις πια έναν νεκρό. Ούτε γενναίο να πυροβολείς έναν άοπλο.
Έτσι κι αλλιως οτι και να πεις,λίγη σημασία έχει γιατί δεν είναι μπροστά να δουν και ν ακούσουν τι θα ειπωθεί μετά απ αυτούς γι αυτούς.
Όσο χυδαία και μ όση μανία κι αν τους βρίσουμε αυτοί δε θ ακούσουν λέξη.
Αυτοί έχουν μπει σ εκείνο το βαρκάκι και έχουν βγει στην απέναντι όχθη. Κι εκεί κάνει εκκωφαντική σιωπή.
Για αυτό όταν κάποιος πεθαίνει είναι η στιγμή της σιγής . Της ησυχιας.Και της μνήμης. Όχι μόνο της μνημης για τα καλά ή τα κακά που έκανε αλλά κυριως είναι εκει για να θυμόμαστε ότι χρωστάμε έναν θάνατο κι εμείς







