Μια ξεχωριστή συνταγή για τη σημερινή ημέρα. Ζαρκάδι κοκκινιστό με ταλιατέλες χωριάτικες!!!
Για τη μαρινάδα:
• κόκκινο κρασί
• 2 κρεμμύδια
• 1 σκελίδα σκόρδο
• 2 φύλλα δάφνης
• κόκκους μπαχάρι
• θυμάρι
Υλικά:
• 1,5 κιλό ζαρκάδι
• λίγα δαμάσκηνα αποξηραμένα
• 1 κρασοπότηρο κονιάκ
• 1 κρεμμύδι ξερό
• 1 κρεμμύδι φρέσκο
• 1 πράσο
• 4 καρότα
• 3 ντομάτες φρέσκιες
• 1 κουτ.γλυκού πελτέ ντομάτας
• αλάτι-πιπέρι-μπαχάρι-δάφνη
Εκτέλεση:
Τσιγαρίζουμε το ζαρκάδι. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το πράσο και τον πελτέ και σβήνουμε με το κονιάκ. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τα καρότα, τα δαμάσκηνα, τις ντομάτες και τα μπαχαρικά και μαγειρεύουμε για 2 ώρες.
Στο τέλος αφαιρούμε το κρέας και βράζουμε τις ταλιατέλες μέσα στα ζουμιά του φαγητού!!!
Διαβάστε αυτή κι άλλες συνταγές στο Μαμαδο μπερδέματα