Για τον χαρακτήρα του, την εικόνα που δείχνει προς τα έξω, αλλά και το θέατρο μίλησε ο Νίκος Κουρής.
Ο δημοφιλής ηθοποιός σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», περιέγραψε τον εαυτό του σαν ένα μεγάλο παιδί, λέγοντας χαρακτηριστικά «μπορεί να δείχνω σοβαρός στους τρίτους, αλλά είμαι πολλά περισσότερα πράγματα από αυτό. Κάθε φορά που γνωρίζω κάποιον καλύτερα μου λέει: “Ελα ρε, δεν σε περίμενα έτσι”! Κάθε φορά όμως».
Επίσης, στην ίδια συνέντευξη απαντώντας στην ερώτηση αν βλέπει το θέατρο σαν παιχνίδι, τόνισε «είναι ένα παιχνίδι που όμως έχει κανόνες. Αυτό λέω και στα παιδιά που διδάσκω στη σχολή. Την ώρα που παίζεις δεν μπορείς να δείχνεις ότι χαίρεσαι, να χαζογελάς.
Αυτό είναι ανοησία. Η ευχαρίστηση που παίρνεις, όμως, είναι μια ενέργεια. Θέλω να πω ότι το θέατρο δεν είναι “περνάμε καλά ή κάνουμε πλάκα συνέχεια”. Θέλει συγκέντρωση, φοβερή δουλειά, πολλά πράγματα».