Ο ελληνοαμερικανικής καταγωγής σταρ John Stamos διαφημίζει γιαούρτι με ελληνική υπογραφή και κάνει θραύση στο καταναλωτικό κοινό. Ο γοητευτικός ηθοποιός είναι ο πρωταγωνιστής στην καμπάνια ελληνικού γιαουρτιού το οποίο έχει μεγάλο σουξέ στην Αμερική!
Στη διαφήμιση ο John Stamos εμφανίζεται σε ένα ιδιαίτερα λαμπερό πάρτι κρατώντας για δώρο το ελληνικό γιαούρτι αντί των συνηθισμένων ποτών και γλυκών. Η οικοδέσποινα ενθουσιάζεται και δεν μπορεί να αντισταθεί στον πειρασμό, έτσι όταν δοκιμάζει το γιαούρτι, ξετρελαίνεται με τη γεύση του αλλά -όπως είναι φυσικό- και με τον Stamos.
Την εν λόγω διαφήμιση έχουν δει εκατομμύρια αμερικανικά σπίτια, αφού τη βραδιά της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης του αμερικανικού ποδοσφαίρου Superbowl έπαιζε διαρκώς ανάμεσα στα διαλλείματα. Αρκετοί ήταν αυτοί που είπαν πως τον αγώνα παρακολούθησαν αρκετές γυναίκες εξαιτίας της διαφήμισης στην οποία πρωταγωνιστής είναι ο ελληνικής καταγωγής ηθοποιός, αφού είναι το κεντρικό πρόσωπο των διαφημίσεων για το ελληνικό γιαούρτι Oikos.
Οι Αμερικανοί το λατρεύουν
Από τότε που το στραγγιστό γιαούρτι εμφανίστηκε στα ράφια της Αμερικής με την περιγραφή “greek yogurt” άρχισε μια μαζική υστερία κατανάλωσης. Οι Αμερικανίδες, κυρίως, και ιδιαίτερα αυτές των υψηλότερων εισοδηματικών στρωμάτων, αφού το γιαούρτι είναι ακριβό προϊόν, εξακολουθούν να προτιμούν το ελληνικό γιαούρτι.
Σύμφωνα με έρευνα του περιοδικού “Self” ολοένα και περισσότεροι αμερικανοί καταναλωτές προτιμούν το ελληνικό γιαούρτι που θεωρείται πιο παχύ και κρεμώδες από το συνηθισμένο και άρα πιο γευστικό και υγιεινό.
Δεν παχαίνει και ομορφαίνει
Ελαφρύ και δροσιστικό, το γιαούρτι είναι η εύκολη αλλά ταυτόχρονα και υγιεινή λύση για όλες τις ώρες. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το γιαούρτι, ως μέρος μιας ισορροπημένης υγιεινής διατροφής είναι το κλειδί της μακροζωίας. Το ελληνικό γιαούρτι (σε σύγκριση με ένα “κανονικό” γιαούρτι) έχει περίπου τις διπλάσιες πρωτεΐνες, το ήμισυ του νατρίου, το μισό των υδατανθράκων, λιγότερη λακτόζη, καθώς και μια πιο συμπυκνωμένη πηγή προβιοτικών.
•Είναι πλούσιο σε ασβέστιο και σε και βιταμίνη D που βοηθούν στην ενίσχυση των οστών και την πρόληψη της οστεοπόρωσης.
•Είναι κατάλληλο για άτομα με δυσανεξία στην λακτόζη, δεδομένου ότι οι περισσότεροι από αυτούς μπορούν να αφομοιώσουν τους ενεργούς μικροοργανισμούς του γιαουρτιού χωρίς κανένα πρόβλημα (κυρίως το παραδοσιακό ελληνικό γιαούρτι). Όταν το γάλα μετατρέπεται σε γιαούρτι, η λακτόζη μετατρέπεται σε γαλακτικό οξύ, το οποίο σημαίνει ότι το ανθρώπινο σώμα δεν χρειάζεται να επεξεργαστεί τα σάκχαρα στην ίδια μορφή που ήταν στο γνήσιο γάλα.
•Βοηθάει στην πέψη, διότι περιέχει ενεργούς μικροοργανισμούς. Ένα φλιτζάνι γιαούρτι κάθε ημέρα είναι αρκετό για άψογη λειτουργία του πεπτικού συστήματος.