Home Celebrities

Βραβεία BAFTA: Ποιοι κέρδισαν;

Τα «βρετανικά Όσκαρ», όπως αλλιώς είναι γνωστά τα βραβεία BAFTA, απονεμήθηκαν το βράδυ της Κυριακής και μεγάλος νικητής αναδείχθηκε η ταινία «The Artist» με τον πρωταγωνιστή της Jean Dujardin να κερδίζει το πρώτο αντρικό βραβείο και την Meryl Streep το αντίστοιχο γυναικείο για την ταινία “Iron Lady”.

 

Η τελετή έλαβε χώρα στο Λονδίνο το βράδυ της Κυριακής και πολλοί ηθοποιοί έδωσαν εκεί δυναμικό παρόν, τιμώντας μια από τις σημαντικότερες τελετές βράβευσης για τον κινηματογράφο, στον κόσμο.
Στο Royal Opera House βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο George Clooney, ο Brat Pitt, o Coln Firth, η Meryl Streep, η Ρenelope Cruz και η Olivia Williams.

Μεγάλος νικητής της βραδιάς, η ταινία “The Artist” η οποία έχει πλέον αποκτήσει σαφές προβάδισμα στην κούρσα για τα βραβεία Όσκαρ.

Σε επίπεδο ερμηνειών, ο πρωταγωνιστής της κέρδισε το πρώτο βραβείο ενώ αντίστοιχα η Meryl Streep κέρδισε το βραβείο για την ερμηνεία της στην ταινία «Iron Lady».

Στους δεύτερους ρόλους κέρδισαν τα μεγάλα φαβορί για φέτος Christopher Plummer για την ερμηνεία του στο «Beginners» και η Octavia Spencer για την ταινία «The Help».

Αναλυτικά οι λίστα με τους κερδισμένους της βραδιάς των βραβείων BAFTA.

Τιμητικό βραβείο – Martin Scorsese
Καλύτερη ταινία – «The Artist»
Καλύτερη βρετανική ταινία – «Tinker Tailor Soldier Spy»
Νεμπούτο Βρετανού σκηνοθέτη, σεναριογράφου ή παραγωγού – Paddy Considine (Σκηνοθέτης), Diarmid Scrimshaw (Παραγωγός) για την ταινία «Tyrannosaurus»
Καλύτερος σκηνοθέτης – Michel Hazanavicius για το «The Artist»
Καλύτερο σενάριο – Michel Hazanavicius για το «The Artist»
Καλύτερο προσαρμοσμένο σενάριο – Bridget O’Connor και Peter Straughan για το «Tinker Tailor Soldier Spy»
Καλύτερη ξενόγλωσση ταινία – «The Skin I Live In»
Καλύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων – «Rango»
Καλύτερος ηθοποιός – Jean Dujardin στο «The Artist»
Καλύτερη ηθοποιός – Meryl Streep στο «The Iron Lady»
΄Β ανδρικού ρόλου – Christopher Plummer στο «Beginners»
΄Β γυναικείου ρόλου – Octavia Spencer στο «The Help»
Καλύτερη μουσική – Ludovic Bource για το «The Artist»
Καλύτερη φωτογραφία – Guillaume Schiffman για το «The Artist»
Σχεδιασμός παραγωγής – Dante Ferretti και Francesca Lo Schiavo για το «Hugo»
Καλύτερη ενδυμασία – Mark Bridges για το «The Artist»
Καλύτερος ήχος – «Hugo»
Ειδικά εφέ – «Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2»
Μακιγιάζ – «The Iron Lady»
Ανερχόμενος σταρ – Adam Deacon

 

 

 

Βραβεία BAFTA: Ποιοι κέρδισαν;

 

 

 

Βραβεία BAFTA: Ποιοι κέρδισαν;

 

 

 

 

more posts vipnews
More Celebrities
Search