Home Stella and the city

One & Only επέτειος “Jitrois STAY GOLD” room στο St. George Lycabettus

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Στο πλαίσιο της ιδέας Τουρισμός και Πολιτισμός, το St George Lycabettus σε συνεργασία με την πολιτιστική δράση Le Soleil Foundation γιόρτασαν τον ένα χρόνο δημιουργίας του δωματίου Jitrois Stay Gold.

Το Jitrois Stay Gold δωμάτιο με θέα την Ακρόπολη, τον Λυκαβηττό και τα νησιά του Σαρωνικού είναι αφιερωμένο στον μεγάλο φιλέλληνα Γάλλο σχεδιαστή Jean-Claude Jitrois που προβάλλει την λατρεμένη του Ελλάδα.

Η βραδιά συνέπεσε με την Παγκόσμια Ημέρα Δημοκρατίας και έλαβε χώρα στον πολυβραβευμένο Grand Balcon στο St. George Lycabettus. Ένα χώρο που έχει πάρει βραβείο για την ωραιότερη θέα της Ευρώπης στα Luxury Αwards στην Ελβετία.

O Jean-Claude Jitrois παρέστη με την συνοδεία της διάσημης Γαλλίδας ηθοποιού και σεναριογράφου Axelle Marine και της στενής του συνεργάτη, Ada Ηλιοπούλου, η οποία επιμελήθηκε την βραδιά και ετοιμάζει με τον σχεδιαστή μεγάλη δράση υπέρ της Ελλάδας.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Πρόεδρος του ΕΟΤ, κυρία Άντζελα Γκερέκου, η οποία πρόκειται να χρίσει τον σχεδιαστή, επίτιμο Πρέσβυ της Ελλάδας. Με την ευκαιρία της εκδήλωσης η κυρία Γκερέκου δώρισε στον Γάλλο σχεδιαστή, το βιβλίο Antikythera Mechanism, του Κωνσταντίνου Στίκα.

Η βραδιά ξεκίνησε με aperitif από το διάσημο One & Only prosecco DOC Brut 2019 του πολυβραβευμένου οινοποιείου Fantinel.  Ακολούθησε δείπνο μοντέρνων ελληνικών γεύσεων στα χρώματα της Ελλάδας από τους σεφ του ξενοδοχείου , τον σεφ Βασίλη Μήλιο και τον sous chef Γιάννη Ντούρο. Επίσης στο set up του τραπεζιού υπήρχε για κάθε καλεσμένο ένα μπουκετάκι από βασιλικό και λεβάντα, θέλοντας να προσδώσει μια ελληνική essence στο τραπέζι.

Το μενού παρουσίασε μια πολύ μοντέρνα εκτέλεση Amuse Bouche: με φάβα cream σε τραγανό χωνάκι και χταπόδι, risotto Blue Sea με γραβιέρα Αμφιλοχίας και το οποίο συνδυάστηκε με Sun Goddess Pinot Grigio Ramato DOC Friuli 2019. Το κυρίως πιάτο ήταν λαβράκι με βότανα , ξύσμα πορτοκαλιού, baby λαχανικά και χτένια σε θαλασσινό νερό συνδυασμένο με το διάσημο La Roncaia “Eclisse” IGT Venezia Giulia 2018 (Sauvignon-Picolit).

Το δείπνο ολοκληρώθηκε με την παραδοσιακή ελληνική μαστίχα (υποβρύχιο) σε μοντέρνα έκδοση. Ο ένας χρόνος εορτασμού του δωματίου συνδέθηκε με το διάσημο One & Only prosecco του οινοποιείου Fantinel που μόλις ήρθε στην Ελλάδα.

Το art de la table επιμελήθηκε η Antoinette Koutsouradi με μία εντυπωσιακή σύνθεση σε vintage βάζα μπλέ-γκρί απόχρωσης με ορτανσίες στο μπλε της θάλασσας και πινελιές από λευκούς λυσίανθους, περιτριγυρισμένα από κεριά.

Η έκπληξη της βραδιάς ήταν μια τούρτα ελληνική καρδιά με ένα κεράκι για τον ένα χρόνο του δωματίου Jitrois , η οποία ενθουσίασε τον σχεδιαστή που φώναζε “Ζήτω η ελληνική ψυχή”

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση της νέας collection του Jean-Claude Jitrois, εμπνευσμένη από την Ελλάδα και φτιαγμένη από το πολύ σύγχρονο υλικό cuir vegan.

Τις δημιουργίες φόρεσαν η Στέλλα Γιαμπουρά και η Σοφία Μαριόλα, η οποία συνοδευόταν από τον σύζυγό της, Στράτο Τζώρτζογλου.

Την επόμενη μέρα ο διάσημος σχεδιαστής Jitrois ξενάγησε προσωπικά την γνωστή ηθοποιό και σεναριογράφο Axelle Marine στο Ηρώδειο και στην Ακρόπολη.

more posts vipnews
Top Stories
More Stella and the city