Της Στέλλας Παπαδάκη
Με μεγάλη επιτυχία έγιναν τα εγκαίνια του νέου εκθεσιακού χώρου γλυπτών DELLA ROUNICK sculptures της Ντέλλας Ρούνικ στην Λεβέντη 1 στο Kολωνάκι.
Το παρών έδωσαν πολλοί γνωστοί Αθηναίοι από τoν χώρο των επιχειρήσεων, της πολιτικής και των εικαστικών τεχνών που θαύμασαν τα εντυπωσιακά γλυπτά της δημιουργού, από την τελευταία της δουλειά «Ανδρομέδα και Πλειάδες».
Η κριτικός τέχνης Μαίρη Μιχαηλίδου, η οποία επί σειρά ετών εργάστηκε στο Υπουργείο Προεδρίας και στο Υπουργείο Πολιτισμού, ενώ διετέλεσε και διευθυντικό στέλεχος στην Εθνική Πινακοθήκη της Ελλάδος, λέει για το έργο της Ντέλλας Ρούνικ- την οποία γνωρίζει από τα φοιτητικά της χρόνια «Έχει περάσει πολύς χρόνος από την εποχή που στους κόλπους μιας Ελληνικής σπουδαστικής συντροφιάς, σε μια όμορφη πόλη της Γαλλίας, την Τoulouse, ένα ανήσυχο κορίτσι αναζητούσε με αγωνία, μακρινούς και άπιαστους στόχους. Κι όμως αυτή η πεισματάρα κόρη της Μακεδονίας μέσα από αναποδιές και σκαμπανεβάσματα μέσα από ήρεμες και ταραγμένες μέρες πέτυχε να αποκτήσει ένα ιδιαίτερα πλούσιο φορτίο εμπειριών και με κοσμοπολίτικη πια φυσιογνωμία κατόρθωσε να ανακαλύψει τον δρόμο της στο μαγευτικό χώρο της εικαστικής δημιουργίας. Σε αυτό τον σαγηνευτικό κόσμο εντάχθηκε και με υπομονή και επιμονή διαπίστωσε, ότι διαθέτει την δική του συμβολική γλώσσα που μορφοποιεί, συνεχώς, τον προσωπικό του πλαστικό αντίλαλο, χαράσσοντας τους βασικούς αισθητικούς κανόνες: την φόρμα, την μορφή, την ισορροπία, το ύψος και τις πολλαπλές εναλλαγές τους. Αυτούς τους πρωταρχικούς κανόνες της πλαστικής, παράλληλα με τους δικούς της αισθητικούς κώδικες πέτυχε η Della Rounick να ενσωματώσει στα έργα της και να καταθέσει με διακριτικότατα τις δικές της εικαστικές προτάσεις που μεταπλάθουν σε ύλη το προσωπικό της φανταστικό τοπίο. Άλλωστε η σαφής επίδραση των πολιτισμών που γνώρισε και του ξεχωριστού αιγαιοπελαγίτικου τοπίου που ζει, καθόρισαν τις φόρμες και τις μορφές των γλυπτικών της συνθέσεων που ανατρέχουν σε πολλαπλές εικαστικές μεταφορές και ερμηνείες της ατομικής της σημειολογίας και της γνήσιας καλλιτεχνικής της ευαισθησίας.»