Στην δεξιά άκρη της παραλίας της Αγίας Άννας Καλαφάτη, κάτω ακριβώς από το Hotel Anastasia Village, ένα μονοπάτι πάνω στο βράχο οδηγεί σε ένα καλά κρυμμένο “μυστικό”… στο ειδυλλιακό seaside bar- restaurant Spilia του Νίκου Χανιώτη, που εδώ και 30 χρόνια αποτελεί τον must προορισμό για τους εστέτ λάτρεις των θαλασσινών γεύσεων.
Σε μία πραγματική σπηλιά που τις παρυφές της βρέχει το κύμα, ο ιδιοκτήτης έχει δημιουργήσει ένα παράδεισο γευστικής απόλαυσης! Ο χώρος είναι προσφάτως ανακαινισμένος, με απέριττη διακόσμηση που αναδεικνύει το φυσικό τοπίο και το εκλεκτικό μενού βασίζεται στη λογική της “πρωτόγονης” ψαροφαγίας.
Ολόφρεσκα θαλασσινά, αστακοί, καραβίδες, οστρακοειδή και ολοζώντανοι αχινοί από τη θάλασσα σερβίρονται κατευθείαν στο πιάτο, ερεθίζοντας και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Όσοι είναι γνώστες επιλέγουν αστακομακαρονάδα ένα από τα πιο φημισμένα πιάτα τoυ restaurant Spilia που σερβίρεται σε ένα πιάτο-κοχύλι και αποτελεί μοναδική γευστική εμπειρία.
Η λίστα των κρασιών εκλεκτή, ενώ παρέχεται και yaght service. Και φυσικά εκτός από τις υπέροχες γεύσεις και το μοναδικό location του εστιατορίου, εκείνο που σε κερδίζει είναι η ευγένεια του προσωπικού, το άψογο σέρβις αλλά και η προσωπική επιμέλεια στην κάθε λεπτομέρεια του ίδιου του Νίκου Χανιώτη και των γιών του.
Kαθηµερινά από τις 09:00 μέχρι αργά το βράδυ (η κουζίνα είναι ανοικτή από τις13:30-23:00).
Saint Anna Kalafatis, Tel: (+30) 6949 449729, [email protected]
Spilia Seaside Restaurant – Bar