Mετά από δύο πετυχημένες διοργανώσεις, το Low Budget Festival του “tospirto.net”, διευρύνεται και μιλάει «γαλλικά», όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο εμπνευστής του Λάκης Λαζόπουλος…
Οι συντελεστές του Φεστιβάλ, σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν την Τετάρτη (31/10), παρουσίασαν το πρόγραμμα που αυτή τη χρονιά περιλαμβάνει και τρεις σύγχρονες γαλλικές μαύρες κωμωδίες, τις οποίες μετέφρασαν σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο.
Το γαλλόφωνο Low Budget Festival, από 25 Μαΐου έως 2 Ιουνίου, διοργανώνεται ξανά στο γκαράζ του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, «επιστρατεύοντας» τους ταλαντούχους σκηνοθέτες Βασίλη Μαυρογεωργίου, Έλλη Παπακωνσταντίνου και Γιώργο Καραμίχο και μαζί τους ηθοποιούς όλων των γενεών. Από τη Φιλαρέτη Κομνηνού έως τον Ορφέα Αυγουστίδη.
«Το Low Budget Festival κάνει μια έκτακτη ωραία παρένθεση που θα έχει και συνέχεια στο μέλλον», ανέφερε ο εμπνευστής του Λάκης Λαζόπουλος.
«Ο στόχος δεν είναι βραχύβιος. Είναι «η ευρύτερη παρέμβαση στον πολιτισμό. Θέλουμε στο μέλλον να προωθήσουμε και έργα ελλήνων νέων συγγραφέων έξω. Να τα στείλει το Low Budget Festival στο εξωτερικό», αποκάλυψε ο γνωστός ηθοποιός.
Άλλωστε την επόμενη χρονιά και ο ίδιος κάνει άνοιγμα στη Γαλλία. Η παράσταση που ετοιμάζει, με ήρωες δυο αυτόπτες μάρτυρες ατυχήματος σε στάση λεωφορείου, με τον ένα να μιλά ελληνικά και τον άλλο γαλλικά, θα ταξιδέψει και στη Γαλλία.
Ενθουσιασμένος για το Low Budget Fesτival που μιλά γαλλικά και τη συμβολή του Λάκη Λαζόπουλου δήλωσε ο Σύμβουλος Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα και νέος διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Ολιβιέ Ντεσκότ.
Η προπώληση των εισιτηρίων (προς 10 ευρώ) ξεκίνησε στα καταστήματα Public, στα ταμεία του Ιδρύματος Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος, τηλ. 210-3418579, Δευτέρα ως Παρασκευή 11π.μ.-2μ.μ.) αλλά και στο διαδικτυακό www.mcf.gr.