Home Arts / Cine / Theater

Έλληνας σεφ αποκαλύπτει τα γκουρμέ μυστικά των σταρ

Τι απαιτεί το πρωτόκολλο για τα επίσημα δείπνα της Βασίλισσας Ελισάβετ; Πώς σερβίρουμε ένα gourmet πιάτο στην απαιτητική Madonna; Γιατί το λευκό κρασί τοποθετείται πάντα σε μικρό ποτήρι;

 

Την ευκαιρία να γνωρίσουν τα μυστικά του Art de la Table από το γνωστό F&B manager εστιατορίων πολυτελών ξενοδοχείων Ευάγγελο Μητσοτάκη σε ένα ξεχωριστό σεμινάριο είχαν τόσο επαγγελματίες από τον τομέα του τουρισμού όσο και οι σπουδαστές Μαγειρικής τέχνης-chef του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ. Οι μελλοντικοί επαγγελματίες στο χώρο της μαζικής εστίασης, αλλά και οι γνώστες του είδους διεύρυναν τον ορίζοντά τους με εξειδικευμένες γνώσεις τόσο στις τεχνικές σερβιρίσματος, όσο και στις λεπτομέρειες που καθιστούν τέχνη τη διοργάνωση ενός επίσημου δείπνου.

Ο δημοφιλής μετρ του χώρου παρουσίασε μεθόδους και έξυπνα tips για τη σωστή διεξαγωγή ενός επίσημου δείπνου, την τοποθέτηση των σερβίτσιων, καθώς και διακοσμητικών στοιχείων σύμφωνα με τους κανόνες του savoir vivre. Αναφέρθηκε σε πρωτότυπους συνδυασμούς (mix & match), τον ορισμό των θέσεων στο τραπέζι, κανόνες σερβιρίσματος φαγητού και μικρά μυστικά για ένα ξεχωριστό γεύμα.

Στο σεμινάριο έγινε επίσης λόγος για τους κανονισμούς που διέπουν τα εστιατόρια που λαμβάνουν διακρίσεις όπως το σημαντικό «Αστέρι Michelin». Ήταν μια πραγματικά αξέχαστη και σπουδαία εμπειρία για όσους είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος στο σεμινάριο και σίγουρα όσα διδάχτηκαν θα τους φανούν χρήσιμα στο μέλλον.

 

 

 

Έλληνας σεφ αποκαλύπτει τα γκουρμέ μυστικά των σταρ

 

 

 

Έλληνας σεφ αποκαλύπτει τα γκουρμέ μυστικά των σταρ

more posts vipnews
Top Stories
More Arts / Cine / Theater
Search