Home Arts / Cine / Theater

Ποιοι πήγαν στην πρεμιέρα της «προξενήτρας» Βίκυς Σταυροπούλου

Η παράσταση «H Ντόλλυ, η προξενήτρα», του Θόρντον Ουάιλντερ με την Βίκυ Σταυροπούλου, έκανε πρεμιέρα στο Θέατρο Αλίκη παρουσία πολλών επωνύμων.

Έπειτα από δύο αναβολές λόγω τραυματισμού της πρωταγωνίστριας, το δημοφιλές έργο, ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη και η πρεμιέρα που έγινε το βράδυ της Τετάρτης 19 Νοεμβρίου γνώρισε μεγάλη επιτυχία.

 

 

Πρόκειται για μια κωμωδία καταστάσεων που διαδραματίζεται στις αρχές του 20ου αιώνα. Οι ήρωες γοητευτικοί και αθώοι, λαμπεροί και ανθρώπινοι, μπλέκονται σε ένα γαϊτανάκι ερωτικών καταστάσεων με κεντρική ηρωίδα την καλοκάγαθη, περίεργη, κουτσομπόλα και καταφερτζού προξενήτρα, την Ντόλλυ.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η η Ντόλλυ είναι ο προτελευταίος ρόλος που ερμήνευσε η Έλλη Λαμπέτη το 1980 έχοντας στο πλάι της ως συμπρωταγωνιστή της τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ.

 

 

Η “Προξενήτρα” είναι γνωστή στο ελληνικό κοινό και από τη διασκευή του έργου σε μιούζικαλ με τον τίτλο Hello, Dolly.

 

Στη σκηνή εκτός από την Βίκυ Σταυροπούλου, βλέπουμε τους Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Ρένια Λουιζίδου, Γιάννη Σαρακατσάνη, Γιώργο Ψυχογιό, Σταύρο Σβήγκο, Αλεξάνδρα Ούστα, Ντάνη Γιαννακοπούλου, Αχιλλέα Σκεύη, Νατάσσα Κοτσοβού, Χάρη Γρηγορόπουλο, Θοδωρή Ρωμανίδη, Γιώργο Δεπάστα.

more posts vipnews
More Arts / Cine / Theater
Search