Home Arts / Cine / Theater

Μελίνα Μερκούρη: Η ζωή της μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη!

Στον κινηματογράφο θα μεταφερθεί σύντομα η ζωή της Μελίνας Μερκούρη, με το σενάριο να βασίζεται στο βιβλίο- αυτοβιογραφία της «Γεννήθηκα Ελληνίδα».

Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο Δρ. Άντριου Χόρτον, διεθνούς φήμης βραβευμένος σεναριογράφος και συγγραφέας, ο οποίος την περίοδο αυτή εργάζεται πάνω σε ένα σενάριο βασισμένο στη ζωή της μεγάλης μας ηθοποιού.

 

Αφορμή για να γίνει γνωστή αυτή η είδηση στάθηκε η εκδήλωση με τίτλο «Γεννήθηκα Ελληνίδα», που θα γίνει την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου στην Λέσχη της Ελληνικής Κοινότητας Σίδνεϊ, για να τιμηθεί η μνήμη της Μελίνας Μερκούρη και όπως αναφέρει και το Αθηναϊκό και Μακεδονικό πρακτορείο, ο Δρ. ‘Αντριου Χόρτον από την κινηματογραφική Σχολή του πανεπιστημίου της Οκλαχόμα, θα μιλήσει για τη ζωή και την επιρροή της Μελίνας και θα παρουσιάσει άγνωστο υλικό.

 

Ο Δρ Χόρτον έζησε και εργάστηκε στην Ελλάδα για πάνω από οκτώ έτη στη δεκαετία του ’60 και συνδέθηκε προσωπικά με τη Μελίνα και τον σκηνοθέτη σύζυγό της Ζιλ Ντασέν.

 

Η ομιλία του θα συνοδεύεται και από αποσπάσματα από μερικές από τις πιο διάσημες ταινίες της Μελίνας, όπως, “Στέλλα” (1955), “Ποτέ την Κυριακή” (1960), Τοπ Καπί (1964) και A Dream of Passion (1978).

 

 

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι δουλεύει πάνω στο συγκεκριμένο σενάριο και δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του γι΄ αυτό. Μάλιστα όπως ανέφερε στο πρακτορείο: «Ίσως όλοι συμφωνήσουμε ότι η Ελλάδα σήμερα χρειάζεται μια άλλη Μελίνα ή κάποιον σαν κι αυτήν για να τη βοηθήσει, να κάνει τη διαφορά σε δύσκολους καιρούς»!

more posts vipnews
More Arts / Cine / Theater
Search