Home Arts / Cine / Theater

Ποιους είδαμε στη πρεμιέρα του έργου «Όταν πεθάνω, θάψτε με στο facebook!» (pics)

Επίσημη πρεμιέρα για το νέο έργο του Αντώνη Τσιπιανίτη «Όταν πεθάνω, θάψτε με στο facebook!» με πλήθος επωνύμων να δίνουν το “παρών”, στο θέατρο Μπέλλος.

 Το έργο θίγει με χιουμοριστικό τρόπο την κοινωνική διάσταση του facebook. Στη κοινότητα του facebook συναντιώνται κάθε λογής άνθρωποι. Αναζητάνε τ’ όνειρο, το διαφορετικό, να ξεφύγουν απ’ την πεζή καθημερινότητα, καθρεφτίζουν τον ”άλλο” τους εαυτό. Ένα ολόκληρο σύστημα διαχείρησης εικόνας, συναισθήματος και ονείρου. Ποιός κρύβεται από πίσω και γιατί;

Μια σημερινή κατάσταση που ενδιαφέρει και προβληματίζει. Έρωτες, μοναξιά, απογοήτευση, μέσα από το διαδίκτυο. Ποιός κινεί τα νήματα; Ένας ”Υπεύθυνος” διαφορετικός, τολμηρός, απόμακρος μα και συμπαθής…μια παράνοια, μια σχιζοφρένεια μπορεί να φέρει μια αλλόκοτη ευφυής προσωπικότητα.

Ένας έρωτας ανάμεσα στον Εστραγκόν και την Οφηλία, ιδιαίτεροι άνθρωποι που συναντιώνται στη θεραπευτική κοινότητα του facebook. Προσπαθούν να δώσουν νόημα στην ζωή τους. “Στην κοινωνική μοναξιά της εποχής μας, οι σχέσεις που γεννιούνται στο διαδίκτυο, μπορούν να λειτουργήσουν καταλυτικά”

Η παράσταση έχει και διαδραστικό χαρακτήρα και οι θεατές σε διάφορα σημεία συμμετείχαν στο έργο. Εκεί που το γέλιο συναντά το δάκρυ και πάμε πάλι απ την αρχή, γιατί έτσι είναι η ζωή.

Πρωταγωνιστούν: Δημήτρης Γιώτης, Μαρίνα Γεωργακοπούλου, Γιώργης Κοντοπόδης

Κείμενο: Αντώνης Τσιπιανίτης
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Λιακόπουλος
Σκηνικά – κουστούμια: Κατερίνα Κοντού

Φωτογραφίες: Papadakis Press

more posts vipnews
More Arts / Cine / Theater
Search