Η νύχτα που πέρασε η Χουρέμ με τον Σουλεϊμάν έχει άδοξο τέλος, καθώς η Χουρρέμ δηλητηριάζεται και κινδυνεύει η ζωή της…
Η σειρά προβάλλεται από τον ΑΝΤ1 στις 21:00.
Δευτέρα 17/9
Η Μαχιντεβράν, που ζηλεύει φρικτά τη Χουρρέμ, σκέφτεται ένα κακόβουλο σχέδιο για να την ξεφορτωθεί. Η νύχτα που πέρασε η Χουρρέμ με τον Σουλεϊμάν έχει άδοξο τέλος, καθώς η Χουρρέμ δηλητηριάζεται και κινδυνεύει η ζωή της. Ο Σουλεϊμάν τελικά τη σώζει προσφέροντάς της τις πρώτες βοήθειες και καλεί αμέσως τον Ιμπραήμ. Όμως, ο Ιμπραήμ βρίσκεται σε μια μυστική συνάντηση. Οι γιατροί του παλατιού αναλαμβάνουν τη Χουρρέμ. Καθώς η υγεία της βελτιώνεται, οι γιατροί ανακοινώνουν στον Σουλεϊμάν ότι θα επιζήσει. Ο Ιμπραήμ αναλαμβάνει να βρει τους δράστες. Η Γκιουλσάχ, η σκλάβα που έριξε το δηλητήριο στο φαγητό της Χουρρέμ, προσπαθεί να κρύψει τα ίχνη που άφησε πίσω της, αλλά δεν μπορεί να ξεφύγει από την προσοχή του Ιμπραήμ. Όταν ο Ιμπραήμ μαθαίνει την αλήθεια που κρύβεται πίσω από την απόπειρα δολοφονίας της Χουρρέμ, συνειδητοποιεί ότι βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα δίλημμα: δεν μπορεί ν’ αποφασίσει αν θα πρέπει να πει ή όχι στον Σουλεϊμάν ότι η Μαχιντεβράν βρίσκεται πίσω από την απόπειρα δολοφονίας.
Τρίτη 18/9
Ο Σουλεϊμάν ανησυχεί για την ασφάλεια της Χουρρέμ και διατάσσει το προσωπικό του χαρεμιού να ετοιμάσουν ένα μεγάλο δωμάτιο για εκείνη. Όταν πλέον μεταφέρεται σε καινούργιους χώρους, ανακαλύπτει πως η καλύτερή της φίλη, η Μαρία, έχει ασπαστεί το Ισλάμ και έχει αλλάξει το όνομά της σε Γκιουλνιχάλ. Ο Σουλτάνος Σουλεϊμάν πιστεύει ότι δεν πρέπει να σταματήσει τώρα που ο στρατός του είναι πολύ δυνατός και θέλει να συνεχίσει τον πόλεμο για να επεκτείνει την Αυτοκρατορία. Ο καινούργιος στόχος του είναι η Ρόδος. Διατάσσει να ξεκινήσουν οι προετοιμασίες του πολέμου χωρίς δισταγμό.
Τετάρτη 19/9
Η Χουρρέμ έρχεται κάθε μέρα και πιο κοντά με τη Χατιτζέ. Η Χατιτζέ της εξομολογείται κάποια πράγματα για τον Ιμπραήμ. Από το μυαλό της Χουρρέμ περνάει πως η Χατιτζέ και ο Ιμπραήμ έχουν σχέση. Η Βασιλομήτωρ βλέπει πόσο δυστυχισμένη είναι η Χατιτζέ και μιλά στον Σουλεϊμάν προκειμένου να βρεθεί μια λύση. Η Χουρρέμ είναι βέβαιη ότι κάτι συμβαίνει μεταξύ τηςΧατιτζέ και του Ιμπραήμ. Απειλεί διακριτικά τον Ιμπραήμ, θεωρώντας ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει την πληροφορία αυτή εναντίον του. Ως αντίδραση, ο Ιμπραήμ κανονίζει να στείλει μια άλλη σκλάβα στο κρεβάτι του Σουλεϊμάν. Η σκλάβα αυτή είναι η Γκιουλνιχάλ, η Μαρία, η καλύτερη φίλη και υπηρέτρια της Χουρρέμ.
Παρασκευή 21/9
Η Χουρρέμ ανακρίνει τη Γκιουλνιχάλ, προσπαθώντας ν’ ανακαλύψει ποια κοπέλα έστειλαν στο κρεβάτι του Σουλεϊμάν. Η Γκιουλνιχάλ φοβάται τη Χουρρέμ και συνεχίζει να κρύβει το γεγονός ότι εκείνη κοιμήθηκε μαζί του. Ο Σουλτάνος Σουλεϊμάν προετοιμάζεται για να επιτεθεί στη Ρόδο. Ο λαός της Ρόδου ξέρει καλά ότι δεν θα μπορέσει να τα βάλει με τον Οθωμανικό στρατό μόνος του και ζητά βοήθεια από τους Ευρωπαίους ηγέτες. Ο Σουλεϊμάν ήξερε ήδη ότι αυτό θα συμβεί και είχε λάβει τα μέτρα του. Η Χουρρέμ φορά τη γούνα που της είχε κάνει δώρο ο Σουλεϊμάν. Όλες στο χαρέμι τη ζηλεύουν κι εκείνη, καυχιέται σε ολόκληρο το χαρέμι για τη σχέση της με τον Σουλεϊμάν. Η φιλία της με τη Χατιτζέ πηγαίνει επίσης καλά. Η Βασιλομήτωρ έχει ενοχληθεί από τη φιλία αυτή και προειδοποιεί τη Χατιτζέ να είναι προσεκτική. Η Χουρρέμ επιθυμεί να βρεθεί με τον Σουλεϊμάν με όλη της την καρδιά και να περάσει τη νύχτα μαζί του, αλλά το προσωπικό δεν της επιτρέπει καθότι μόλις έχει γεννήσει.