Home Politics / Sports / Various

Γυναίκες και Λατίνοι άνοιξαν το συνέδριο των Δημοκρατικών

“Πόλεμο κατά των γυναικών” διεξάγουν οι Ρεπουμπλικανοί κατήγγειλαν χθες στο συνέδριο των Δημοκρατικών 24 γυναίκες -μέλη της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων.

Με επικεφαλής την Νάνσι Πελόζι της Καλιφόρνια, την μοναδική γυναίκα που διετέλεσε πρόεδρος της Βουλής, υποστήριξαν το επιχείρημα των Δημοκρατικών ότι το κόμμα θα προστατεύσει τα δικαιώματά τους κατά των επιθέσεων των Ρεπουμπλικανών.

 

“Οταν οι Ρεπουμπλικανοί συνάδελφοί μου εξέταζαν σε νομοθετική επιτροπή το ζήτημα της αντισύλληψης και αρνήθηκαν να συμπεριλάβουν γυναίκα ως μάρτυρα στην πρώτη επιτροπή, ρώτησα ‘Που είναι οι γυναίκες;’ “, είπε το μέλος του Κογκρέσου από τη Νέα Υόρκη Κάρολιν Μαλόνι. “Που είναι οι γυναίκες; Οι γυναίκες είναι εδώ. Και είμαστε καθ΄οδόν για την επανεκλογή του προέδρου μας”, πρόσθεσε η ίδια καταχειροκροτούμενη.

 

Οι Δημοκρατικοί θεωρούν την γυναικεία ψήφο “κλειδί” για τις εκλογές του Νοεμβρίου και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα προηγείται στην προτίμηση των γυναικών ψηφοφόρων και έπεται σε εκείνη των ανδρών. Μιλώντας στο συνέδριο του κόμματος που άρχισε χθες στην πόλη Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας, η σύζυγος του προέδρου των ΗΠΑ απέτισε φόρο τιμής στον αμερικανικό στρατό χαρακτηρίζοντάς τον επιτομή του “αμερικανικού πνεύματος” και περιέγραψε πως οι εμπειρίες που είχε ο Μπαράκ Ομπάμα ως παιδί του χάρισαν τις αξίες που καθοδηγούν το έργο του στην προεδρία.

 

Η Μισέλ Ομπάμα ηγείται προσπάθειας για την στρατολόγηση εθελοντών με στόχο τη στήριξη όσων υπηρετούν στις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις και των οικογενειών τους και συχνά επισκέπτεται τραυματίες πολέμου. Η ίδια περιέγραψε ακόμη πώς ο πρόεδρος “‘απομάκρυνε την οικονομία μας από το χείλος της καταστροφής” και πίεσε για την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων στο σύστημα υγείας αρνούμενος “να ακούσει όλους εκείνους που του έλεγαν να αφήσει το θέμα για αργότερα, για άλλον πρόεδρο. […] Δεν τον ένοιαζε αν ήταν το ευκολότερο πράγμα για να κάνει από πολιτικής πλευράς–έτσι μεγάλωσε. Τον ένοιαζε που ήταν το σωστό”.

 

Η ίδια πρόσθεσε ότι, παρά τις ανησυχίες της για το πόσο θα άλλαζε η ζωή τους με την εκλογή του συζύγου της στην προεδρία, συνειδητοποίησε ότι η ανατροφή του, που τον έκανε εργατικό και έντιμο, τον στήριξε όταν χρειάστηκε να λάβει σκληρές αποφάσεις. “Ύστερα από τόσους αγώνες και θριάμβους και στιγμές κατά τις οποίες ο σύζυγός μου δοκιμάστηκε με τρόπους που ποτέ μου δεν θα μπορούσα να φανταστώ, είδα από πρώτο χέρι ότι το να είσαι πρόεδρος δεν αλλάζει αυτό που είσαι–αποκαλύπτει ποιός είσαι”, είπε η Μισέλ Ομπάμα. Ερωτηθείσα για το αν η προεδρία έχει αλλάξει τον Μπαράκ Ομπάμα, η ίδια είπε ότι “σε ό,τι αφορά στο χαρακτήρα του, στις πεποιθήσεις και στην καρδιά του, ο Μπαράκ Ομπάμα παραμένει ο ίδιος άνδρας που ερωτεύτηκα τόσα χρόνια πριν”.

 

Η Πρώτη Κυρία αναγνώρισε ότι η αλλαγή που επεδίωξε να επιφέρει ο σύζυγός της πριν από τέσσερα χρόνια αποδείχτηκε δύσκολη αλλά κάλεσε τους ψηφοφόρους να του δώσουν άλλη μια θητεία για να διορθώσει την πληγείσα αμερικανική οικονομία. “Πρέπει να εργαστούμε όπως ποτέ μέχρι σήμερα και πρέπει για μια ακόμη φορά να ενωθούμε και να σταθούμε δίπλα στον άνδρα που μπορούμε να εμπιστευθούμε για να συνεχίσει την πρόοδο αυτής της μεγάλης χώρας, τον σύζυγό μου, τον πρόεδρό μας, τον Μπαράκ Ομπάμα”, είπε. “Για τον Μπαράκ η επιτυχία δεν σημαίνει πόσα χρήματα κερδίζεις, αλλά αφορά την διαφορά που κάνεις στις ζωές των άλλων”, είπε η δημοφιλής Μισέλ Ομπάμα με έναν σαφή υπαινιγμό στην περιουσία του Ρόμνι.

 

 

Από την πλευρά του, ο 37χρονος δήμαρχος του Σαν Αντόνιο στο Τέξας, ο μεξικανός Τζούλιαν Κάστρο, ο οποίος θεωρείται ανερχόμενος από τον κύκλο των λατινοαμερικανών στο Δημοκρατικό Κόμμα, κατηγόρησε τους Ρεπουμπλικανούς ότι απέτυχαν να προστατεύσουν την μεσαία τάξη. Ο Κάστρο κατήγγειλε την οικονομική πολιτική του υποψήφιου προέδρου των Ρεπουμπλικανών Μιτ Ρόμνι και του υποψήφιου αντιπροέδρου του Πολ Ράιαν. “Ο προϋπολογισμός των Ρόμνι-Ράιαν όχι μόνο προβλέπει περικοπές στην δημόσια εκπαίδευση, περικοπές στο Medicare (το πρόγραμμα της περίθαλψης), περικοπές στον τομέα των δημόσιων μεταφορών και περικοπές στα εκπαιδευτικά προγράμματα στην εργασία. Δεν πλήττει την μεσαία τάξη -την αποσυνθέτει. Αποσυνθέτει όλα όσα χτίστηκαν από προηγούμενες γενιές για να διασφαλίσουν ότι ο καθένας μπορεί να ενταχθεί και να παραμείνει στη μεσαία τάξη”, είπε ο Κάστρο.

 

 

Ο Κάστρο είπε ότι οι Αμερικανοί χρειάζονται έναν ηγέτη που θα προτίθεται να επενδύσει στις ευκαιρίες για την δημιουργία της ατομικής ευημερίας. Επαίνεσε την σκληρή δουλειά της γιαγιάς του, η οποία πήγε στις ΗΠΑ από το Μεξικό, ορφανή και σε ηλικία έξι ετών, αλλά και της μητέρας του -του πρώτου μέλους της οικογενείας της που αποφοίτησε από πανεπιστήμιο. Είπε ότι η μητέρα του έδωσε την δυνατότητα στον ίδιο και στον δίδυμο αδελφό του Χοάκιν να σπουδάσουν στο Στάνφορντ και στη Νομική Σχολή του Χάρβαρντ. Οι Δημοκρατικοί έχουν επενδύσει στην ψήφο των ισπανόφωνων για την επανεκλογή τους τον Νοέμβριο.

 

 

Μεταξύ των ομιλητών το βράδυ της Τρίτης ήταν και ο πρώην πρόεδρος Τζίμι Κάρτερ, ο οποίος εξήρε τον νόμο που υπέγραψε ο αμερικάνος πρόεδρος τον Ιούνιο του 2010 για την μεταρρύθμιση του αμερικάνικου συστήματος υγείας. Μιλώντας στο συνέδριο των Δημοκρατικών με βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, ο 87χρονος Κάρτερ, ο οποίος το 2002 βραβεύτηκε με Νομπέλ Ειρήνης για τις μεσολαβητικές του προσπάθειες σε διεθνείς κρίσεις, χαρακτήρισε τον νόμο του Ομπάμα για την υγεία -γνωστό ως Obamacare- “ένα όνειρο που είχε ήδη καθυστερήσει δεκαετίες όταν είχα ζητήσει την ψήφισή του σε αυτό το συνέδριο πριν από 36 χρόνια”.

 

(πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 

http://www.citypress.gr/index.html?action=article&;article=107332

more posts vipnews
More Politics / Sports / Various
Search