Home Politics / Sports / Various

Στην πολεμική αεροπορία κυβερνητικά αεροσκάφη

Οι Ένοπλες Δυνάμεις θα αξιοποιήσουν δύο από τα τρία VIP αεροσκάφη που διατίθενται στην κυβέρνηση προς χρήση, κατόπιν απόφασης του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

Συγκεκριμένα, το αεροσκάφος EMBRAER 30 θέσεων θα παραχωρηθεί στην Πολεμική Αεροπορία και θα χρησιμοποιηθεί τόσο για την εκπαίδευση των πιλότων των –ίδιου τύπου- ιπτάμενων ραντάρ, όσο και για την αεροκομιδή ασθενών μοσχευμάτων, ώστε να αποφευχθεί η καταπόνηση των στρατιωτικών μεταγωγικών και να μειωθεί το κόστος μεταφοράς.

Το αεροσκάφος EMBRAER 13 θέσεων θα πουληθεί και το προϊόν της πώλησης θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη άλλων αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τέλος, το αεροσκάφος Gulfstream θα παραμείνει στην διάθεση της κυβέρνησης, αλλά θα παραχωρείται και αυτό στην Πολεμική Αεροπορία με σκοπό την αποφυγή καταπόνησης των στρατιωτικών μεταγωγικών και τη μείωση του σχετικού κόστους.

 

http://www.citypress.gr/index.html?action=article&;article=106948

more posts vipnews
More Politics / Sports / Various
Search