Ανακοινώθηκε η επιτροπή της ΕΡΤ για τη συμμετοχή μας στη Eurovision 2020!
Όπως είχε αποκαλύψει ο OGAE Greece, η ΕΡΤ επρόκειτο να προχωρήσει στη συγκρότηση Επιτροπής έργου που θα γνωμοδοτούσε για τον/την καλλιτέχνη που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision 2020.
Με ανακοίνωσή της η ΕΡΤ, έκανε γνωστή την σύνθεση της Επιτροπής αυτής. Πρόεδρος της επιτροπής θα είναι και φέτος ο γνωστός μουσικοσυνθέτης και μέλος του Δ.Σ. της ΕΡΤ Δημήτρης Παπαδημητρίου. Τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής είναι:
Μαρία Κουφοπούλου (Διευθύντρια Τμήματος Διεθνών Σχέσεων ΕΡΤ, Αρχηγός Ελληνικής αποστολής το 2019)
Πέτρος Αδάμ (Μουσικός παραγωγός)
Γιώργος Μαρκάκης (Δημοσιογράφος)
Γιάννης Πετρίδης (Μουσικός παραγωγός)
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παρέθεσε η κρατική τηλεόραση, αναφέρθηκε ότι πρόθεση της ΕΡΤ είναι να έχει επιλεγεί η Ελληνική συμμετοχή για τη Eurovision 2020 πριν τα Χριστούγεννα! Η Επιτροπή έργου προς το παρόν δέχεται προτάσεις για καλλιτέχνες και τραγούδια, αλλά όπως όλα δείχνουν θα γίνει απευθείας ανάθεση σε κάποια από τις προτεινόμενες επιλογές.
Όπως έχουμε αναφέρει, 41 χώρες θα λάβουν μέρος στη Eurovision 2020 οι οποίες προετοιμάζονται πυρετωδώς για να βρουν τόσο το τραγούδι όσο και τον καλλιτέχνη που θα το ερμηνεύσει στη σκηνή του Alhoy Arena, ενώ τέσσερις από αυτές έχουν ήδη καταλήξει και ανακοινώσει επισήμως τους εκπροσώπους τους. Ο λόγος για το Βέλγιο, την Ισπανία, τη Βουλγαρία και τη Κύπρο.