Home Politics / Sports / Various

Η ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και της παράδοσης των Ευζώνων

“Ο εορτασμός των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση, είναι μία ευκαιρία για την ενίσχυση της ομοψυχίας και της εθνικής συνοχής” τόνισε η Όλγα Κεφαλογιάννη μιλώντας στην εναρκτήρια εκδήλωση της νεοιδρυθείσας Αστικής, Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας «ΦΕΡΜΕΛΗ» για την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και κυρίως της παράδοσης των Ευζώνων.

Η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε σπουδαία, ευγενή και επίκαιρη προσπάθεια την προσπάθεια καθώς οι Εύζωνες είναι ένα από τα κυρίαρχα σύμβολα του Ελληνικού Κράτους. Οπως είπε οι Εύζωνες, εκπροσωπούν για τους Έλληνες, ένα σύστημα νοημάτων διαχρονικής αξίας και βαρύτητας με την παραδοσιακή τους στολή να φέρει ένα πλήθος λαογραφικών συμβολισμών που παραπέμπει σε ιστορίες ανδρείας και μάχης μέχρις εσχάτων για την πατρίδα και την ελευθερία.

“Από την ίδρυση του Ελληνικού Κράτους μέχρι σήμερα, οι Εύζωνες συμβολίζουν τους αγώνες και τη συνοχή των Ελλήνων. Και παράλληλα μαζί με την Ακρόπολη, είναι ένα από τα πλέον παγκοσμίως αναγνωρίσιμα στοιχεία για την Αθήνα μας” είπε προσθέτοντας πως μεγάλοι στοχαστές έχουν αποφανθεί ότι τα σύμβολα, από μόνα τους, δεν εκφράζουν ως επί το πλείστον νόημα αλλά μας δίνουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε εμείς νόημα.

“Αυτόν ακριβώς τον ρόλο επιτελούν οι Εύζωνες και ό,τι αντιπροσωπεύουν για τους Έλληνες και την Ελληνική Δημοκρατία” τόνισε η κα Κεφαλογιάννη εκφράζοντας την πεποίθηση πως τώρα που συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Επανάσταση, τα κυρίαρχα εθνικά σύμβολα, θα πρέπει να ενεργοποιήσουν τον πνευματικό αναστοχασμό και να οδηγήσουν σε συναισθηματική ταύτιση όλους τους Έλληνες.

Η Βουλευτής Α’ Αθήνας της ΝΔ τόνισε πως η Ελλάδα μετά από μια δεκαετία σχεδόν κρίσης και 4 χρόνια μιας αρνητικής διακυβέρνησης, αρχίζει να κερδίζει την εμπιστοσύνη των εταίρων της καθώς η σημερινή κυβέρνηση έχει εκπονήσει μία στιβαρή εθνική στρατηγική για την ανάπτυξη.

Όπως είπε η χώρα βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης με στόχο την οικονομική και κοινωνική ευημερία, πρόσθεσε όμως πως “καμία επιμέρους πολιτική δεν μπορεί να αποδώσει τα μέγιστα χωρίς εθνική ενότητα, χωρίς συνέργειες και συνοχή”. Προτάσσοντας την ανάγκη ενότητας η κα Κεφαλογιάννη είπε πως πρέπει όλοι μαζί να συσπειρωθούμε γύρω από τις αξίες που μας κάνουν ξεχωριστούς, “να διδάξουμε στις νεότερες γενιές την πεμπτουσία της ιστορίας μας, να μην περιορίσουμε το νόημα της εθνικής αυτής επετείου σε ένα σύνολο εορτασμών, χωρίς ταυτότητα, συναίσθημα και διδάγματα.”

Κλείνοντας την ομιλία της η πρώην Υπουργός τόνισε πως η πρωτοβουλία αυτή έχει δυναμική, περιεχόμενο και ψυχή και εξέφρασε την ευχή να τύχει της απαραίτητης στήριξης και να την αγκαλιάσει η κοινωνία.

more posts vipnews
More Politics / Sports / Various
Search