Home Politics / Sports / Various

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Ένοχος ο Κορκονέας- Σπάνε όμως τα ισόβια και μπορεί να αποφυλακιστεί!

Καταδικαστική ήταν η απόφαση του δικαστηρίου για τον Επαμεινώνδα Κορκονέα, ο οποίος κατηγορείτο για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας, αποφάσισε την ενοχή του Επαμεινώνδα Κορκονέα για την δολοφονία του 16χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 200. Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο, όπως το πρωτόδικο δικαστήριο και σε αντίθεση με την εισαγγελική πρόταση που πρότεινε μετατροπή της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο. 

Ωστόσο όπως προέκυψε, σπάει η ποινή των ισοβίων για τον καταδικασθέντα, καθώς η ποινή που του απαγγέλθηκε ήταν ποινή κάθειρξης 13 ετών, γεγονός που σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανόν ο Κορκονέας να βγει σύντομα από τη φυλακή. Κι αυτό θα συμβεί γιατί αν του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου, με ελάχιστη προβλεπόμενη ποινή το 10 χρόνια, ο ειδικός φρουρός μπορεί να αποφυλακιστεί, καθώς έχει ήδη εκτίσει 11 χρόνια με κάποια από αυτά διπλά.

Aθώος πάντως κρίθηκε λόγω αμφιβολιών ο δεύτερος ειδικός φρουρός Βασίλης Σαραλιώτης, ο οποίος βρισκόταν ήδη εκτός φυλακής από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο.

more posts vipnews
More Politics / Sports / Various
Search