Στην εκπομπή «Γλυκές Αλχημείες» που θα μεταδοθεί το Σάββατο 9 Ιουνίου, ο Στέλιος Παρλιάρος φτιάχνει ιδιαίτερα γλυκά για όλες τις ώρες…
Γλυκά που συνοδεύουν τον καφέ, συμπληρώνουν το γεύμα ή αποτελούν ένα μικρό γεύμα από μόνα τους.
Θα δείξει βήμα βήμα, πώς να φτιάξετε κέικ καρότου με κρέμα τυριού. Μια κλασική συνταγή για ένα νόστιμο κέικ γλασαρισμένο με κρέμα τυριού που αποτελεί ένα γλυκό mini γεύμα.
Επίσης, θα φτιάξει λαχταριστά μπισκότα με σταφίδες και σοκολάτα, αλλά και άλειμμα λευκής σοκολάτας για το ψωμί. Ακόμα θα δείξει πώς να φτιάξετε παραλλαγές του, με άρωμα βανίλιας, πορτοκαλιού ή κανέλας και πώς να το αποθηκεύετε σε βάζα για να μπορείτε να το απολαμβάνετε ανά πάσα στιγμή.
Στη συνέχεια, ο Ντίνος θα φτιάξει μια πρωτότυπη συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου, για πικάντικα ατομικά κέικ με μουστάρδα και αντζούγια.
Κατά τη διάρκεια της εκπομπής, θα δίνονται ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το κέικ καρότου, που η ιστορία του αρχίζει τον Μεσαίωνα. Το ιδιαίτερο αυτό κέικ άρχισε να αποτελεί ένα συνηθισμένο πιάτο καθώς το καρότο, μετά το παντζάρι, περιέχει την περισσότερη ζάχαρη από όλα τα υπόλοιπα λαχανικά και ήταν η εύκολη λύση υποκατάστασης των, δυσεύρετων τότε, γλυκαντικών ουσιών.
Σάββατο 9 Ιουνίου στις 19:00, στο Mega.