Ο καιρός την Κυριακή 16/12 θα είναι βροχερός, ενώ οι κατά τόπους καταιγίδες πρόσκαιρα θα είναι ισχυρές.
Πιο αναλυτικά, σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην ανατολική και νοτιά νησιωτική χωρά και αρχικά στο Ιόνιο, ενώ τα φαινόμενα πιθανόν πρόσκαιρα να είναι ισχυρά στα νησιά του ανατολικού αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί 3 με 4, βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 μποφόρ, στα ανατολικά νοτιοανατολικοί 5 με 7 που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. H θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 0 έως 9 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 12, στην Κεντρική Ελλάδα και στην Ήπειρο από 5 έως 15 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 8 έως 16, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 17, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 16 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου και στις Σποράδες από 10 έως 16 και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 12 έως 17 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 19 με 20 Κελσίου.
Αττική: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Πρόσκαιρες καταιγίδες θα εκδηλωθούν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 16 βαθμούς Κέλσιου. Θεσσαλονίκη Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Από το μεσημέρι βορειοδυτικοί 4 με 5 και αργότερα τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 06 έως 11 βαθμούς Κέλσιου.